Home / Editorial / Atât de mare-i frica de a nu face rău, încât mai bine nu faci niciun bine!

Atât de mare-i frica de a nu face rău, încât mai bine nu faci niciun bine!

Distribuie

Mult hulitul si atipicul președinte american Donald Trump peste tot pe unde merge aduce contracte pentru țara sa, pentru binele poporului SUA. Sau vinde avioane, sau vinde armament, sau vinde gaz lichefiat mai nou la polonezi și prin ei Europei dependente unilateral de Gazprom, sau vinde petrol. Armament și energie.

Sigur peste tot îi urmează după aceea și celelalte industrii cu investitorii de profil. O fi sau nu de profesie președinte, dar miliardarul face ce știe de la primul milion primit de la tatăl său, afaceri. Afaceri bănoase. Imobiliare. Cu numele său – TRUMP. Acum în numele și pentru America. Și fiți siguri că pe lângă contractele deja de peste 500 miliarde de dolari aduși cu celebrul Air Force One acasă, au grijă managerii imperiului Trump de afacerile imobiliare planetare ale familiei… Și Țara. Și omul.

Nu discutăm aici diferențele că nu ajungem în sute de ani la nimic, dar dacă acolo cetățeanul american e pe primul loc și bunăstarea marii patrii America, sigur prin creșterea averilor personale, atunci de ce nu putem schimba în așa fel legile – făcute de trimișii partidelor – deci de liderii noştri de după 90 încoace – încât măcar să ne apropiem de șansa pe care le-o dau americanii propriilor cetățeni. Să lucreze și mai marii lumii românești pentru popor.

Simplu și frust. Este sau nu Dorin Florea alesul de 21 de ani al inimii românilor și maghiarilor ce-l iubesc și și-au pus destinele în priceperea sa?! Am mai spus-o și cred că a ajuns și la destinatar. O clinică de medicina muncii, unde să-și facă anual toți votanții pro analizele medicale şi în două decenii de când a fost numit prefect de puterea țărănistă sigur avea forța financiară pe care Trump a primit-o cadou de la tatăl său.

Și priceperea chirurgului Dorin Florea ar fi fost indusă de marii săi dascăli și colegi ajunși somități, ce nu s-au sacrificat pentru politică, înspre investiții în medicină. Alături de UMF și de cele două mari spitale – unde ar fi acum pe harta sănătății Târgu-Mureșul dacă managerul orașului ar fi investit din 2001 câte 5 milioane de euro pe an în Medicina!? În fiecare an. Bani ai mureșenilor care aduceau în fiecare an mai mulți bani la buget împreună cu creșterea brandului orașului. Investiții în medici și perfecționarea lor, în aparatură și clădiri moderne. Suntem în 2017… Și încă nu e târziu… Și privatul și statul ar fi de acord.

Venirea lui Peter Ferenc la șefia Consiliului Județean Mureș a fost voința mureșenilor prin cele două partide ce și-au dat mâna înainte de alegerile locale din 2016 și are ca premise retragerea matusalemilor din UDMR, după 26 de ani de mandat unic în istoria postcomunită, și mai ales datorită realizărilor din orașul-stațiune Sovata. Am zis la prima conferință de presă că omul vrea să facă ce știe – turism. Promovare. Și Mureșul ar progresa sigur mizând pe turism fără a insista aici doar pe Sighișoara și Sovata și turismul de trecere de o zi din Târgu-Mureș.

Am străbătut la pas orașul Sovata nevăzut încă decât de proprietarii de terenuri – sute de hectare în jurul orașului și al stațiunii – pregătit pentru investitori în turism – drum – canalizare – curent și în pregătire gaz… de echipa lui Peter Ferenc, și de aceea cred că strategia e mult mai discretă și la CJ. Că anul a trecut… Deși nu se poate să nu fim prezenți la marile târguri ale României non stop – ca să nu zic de cele europene, asiatice, americane, sau din orientul apropiat… Dacă Sovata a prosperat, atunci să fie turismul și promovarea lui în țară și mai ale în lumea largă bine targetat! Și statul e de acord că la CJ se decide, și privații ar vrea și ar participa, numai voință și putință de ar vedea!

Președintele ales în 2014. Un manager de succes al Sibiului reușind datorită relaționarilor luxemburgheze și sorgintei săsești și datorită lui Constantin Chiriac cu al său Festival de Teatru să aducă Capitala Culturală la Sibiu. Cu bani de la românii din Sibiu și ai țării și cu sutele de milioane ale Europei a reclădit un orașvechi, a construit unul industrial nou – cu investiții străine consistente și a dat un nou nume al Sibiului turistic cultural. Știe să facă și afaceri pentru el si familie. Foarte bine! Să o facă și pentru țară. Bine. Dar să o facă.

Nu e cazul într-un ziar local să dăm mesaje, dar întrebari ne putem pune. De ce președintele american are în fișa postului să aducă prosperitate poporului său și noi nu îi impunem președintelui României aceași lucru?!

… Nu mă aștept să fiu invitat de Dorin Florea sau Peter Ferenc în avionul – mașina – delegațiilor târgumureșene și mureșene în căutare de investitori pentru bunul trai al celor pe care-i conduc, dar acțiunea asta ar cam trebui să fie de căpătâi pentru conducători – viața și prosperitatea celor pe care îi conduc. Nu pentru presă, ci pentru economia Mureșului. Pentru bunăstarea alor tăi…!

Cu Sănătate și Turism ar fi un început!

Aurelian GRAMA

PS. Despre avionul președintelui și delegația de oameni de afaceri români în deplasările oficiale, revin în Transilvania Business!

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

EDITORIAL: Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea de la Ulieş

Distribuie Undeva prin luna iulie am primit un telefon de la Costi Dumitru, profesor şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.