Politica fiscală a Guvernului criticată de liberali Politic
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 236 Vizualizări

Politica fiscală a Guvernului criticată de liberali

Senatorul liberal Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș a adus vineri, 7 iulie, critici asupra politicilor Guvernului în cadrul unei conferințe de presă, prilej cu care și-a exprimat poziția față de noile proiecte care vizează mediul de afaceri privat.

Considerăm că astăzi PSD duce o ofensivă împotriva mediului privat, prin tot ce se intenționează să se decidă la nivel guvernamental. Suntem în vacanță parlamentară, Guvernul are abilitatea de a emite ordonanțe de urgență, și noi, opoziția, trebuie să stăm cu ochii pe acest Guvern, pentru a sancționa și a informa până la urmă populația de ceea ce vor să facă actuala guvernare cu mediul de afaceri”, a precizat senatorul Cristian Chirteș.

Taxele Guvernului, criticate

Prima măsură criticată de senatorul liberal a fost cea legată de impozitul pe cifra de afaceri. ”Foarte multe companii deja au anunțat că își vor închide porțile. Acest lucru va duce la o creștere a numă- rului de șomeri, iar statul va fi obligat să aibă grijă de acești șomeri. De fapt, firme din sudul țării deja și-au anunțat intenția, dacă se aprobă acest impozit pe cifra de afaceri, de a-și muta afacerile în Bulgaria. Nu vorbesc aici de firmele din nord-vestul țării, sau de cele din zona Banatului. Este un semnal de alarmă tras și de companiile străine”, a spus președintele PNL Mureș. Critici au fost aduse și asupra introducererii taxei de solidaritate.

Este vorba de acea cotă unică care nu mai este astăzi una din prioritățile până la urmă ale mediului de afaceri care au cerut această cotă unică. Efectiv ea este scoasă. Până la urmă, este un precedent care duce la introducerea cotei progresive. Cei care câștigă mult, multinaționalele, cei care câștigă pe proiecte de dezvoltare, trebuie să plătească această taxă de solidaritate. Este ceva unic până la urmă în Europa, dar iată că Guvernul PSD-ALDE vrea să introducă și această taxă. De asemenea, o altă intenție a majorității PSD-ALDE o reprezintă introducerea impozitului pe venitul global pentru persoane fizice. Din nou elimină taxa unică și taxarea suplimentară cu venituri peste medie. Hărnicia, productivitatea va fi suprataxată de către PSD”, a precizat Cristian Chirteș.

Sunt măsuri aberante”

Senatorul liberal și-a exprimat poziția față de intenția introducerii de la 1 ianuarie 2018 a salariului minim de 2.000 de lei.

Multe din firmele mici și mijlocii vor fi obligate, fără a crește productivitatea muncii, să plătească acest salariu minim, ceea ce va duce la închiderea a mii de firme. Și la noi în județul Mureș avem foarte multe firme cu salarii mici, fabricile de confecții din zona Sighișoarei, fabricile din zona Târnăveniului, în zonele sărace, efectiv firmele nu vor putea suporta acest salariu minim pe economie.Nu înțelegem de ce PSD ține cu dinții de mărirea acestui salariu minim pe economie atâta timp cât într-o piață liberă trebuie ca productivitatea muncii să fie cea care determină cuantumul unui salariu. De asemenea, o altă taxă gândită de către Guvernul PSD-ALDE este taxa de 1% pentru cifra de afaceri în Comunicații și Energie. Este o taxă inventată până la urmă de către cei care conduc astăzi România pe care o vor regăsi cetățenii în facturile de gaz, curent, în facturile de telefonie, în utilitățile fiecărui cetățean. Este o altă taxă aberantă pusă de către acest Guvern. Cred că sunt mă- suri aberante care nu se regăsesc în programul de guvernare al Partidului Social Democrat, program de guvernare care a fost validat prin vot în Parlamentul României”, a menționat Cristian Chirteș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE