Recomandări pentru amatorii de excursii montane Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 394 Vizualizări

Recomandări pentru amatorii de excursii montane

Pentru că suntem în plin sezon estival, și numărul turiștilor, care aleg să parcurgă trasee montane este din ceea ce mai mare, Servicul Public Județean Salvamont Salvaspeo Mureș recomandă următoarele:

– Înainte de plecare în excursie informați-vă despre traseul turistic pe care doriți să îl parcurgeți, gradul de dificultate al acestuia și starea vremii. Aceste informații vă sunt oferite gratuit de către echipele salvamont din județul Mureș oricând și mai ales actualizate permanent.

– Plecați la drum echipați corespunzător sezonului și adecvat pentru traseul ales. În rucsac puneți minimul necesar, datr nu neglijați elementele de bază, care sunt: harta zonei, telefnul mobil încărcat, lanternă, trusă deprim ajutor, apă și alimente suficiente pentru parcurgerea traseului. Nu plecați singuri la drum și nu vă abandonați colegii pe traseu.

– Înainte de plecare să anunțați măcar o persoană din familie sau echipele salvamont din zonă asupra traseului pe care doriți să parcurgeți, și să preconizați și un timp de întoarcere. În orice situație în care vă simțiți în nesiguranță pe munte, sau s-a produs un accident, păstrați-vă calmul și unitatea grupului. Sunați la dispeceratul național Salvamont la numărul 0725-826.668 sau la numărul unic de urgență 112. Dacă aveți smartphone instalați pe el aplicația salvamont (gratuit), aplicație care vă permite să transmiteți echipelor de salvamontiști coordonatele GPS a locției în care vă aflați. Aplicația salvamont a fost lansat de Vodafone, dar poate fi utilizat și în celelalte rețele mobile și permite pe lângă accesul la informații la zona montană și transmiterea unui semnal de urgență.

Echipa Salvamont Mureș vă dorește ture fără accidente.

(Comunicat de presă, Servicul Public Județean Salvamont Salvaspeo Mureș)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE