Home / Administratie / FOTO: Parcul Eroilor, transformat într-un “mic Platou Corneşti”

FOTO: Parcul Eroilor, transformat într-un “mic Platou Corneşti”

Distribuie

Lângă Spitalul Nou, Bisericuţa de lemn Sfânta Paraschiva şi Facultatea de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş, se află Parcul Eroilor, cel mai impresionant parc din oraş, ce găzduieşte un frumos cimitir al eroilor care au luptat în Primul Război Mondial. Cel mai proaspăt este mormântul maiorului Tiberius Marcel Petre, erou român căzut la datorie în Afganistan în 3 aprilie 2009. Parcul este dispus în amfiteatru și oferă o panorama înălțătoare.

Spaţiu de agrement pentru tineri şi copii

Și pentru că trebuia făcută, și pentru că pe 13 iunie e Ziua Eroilor Neamului, forțe concentrate din Primărie au ieșit marți, 11 iunie, la reabilitarea întregii zone, inclusiv a frumosului parc invadat de creșterea anarhică a vegetației. Scopul principal al acțiunii este, după cum a declarat Claudiu Maior, consilier al primarului, acela de a restitui târgumureșenilor un spațiu de agrement și în special tinerilor, copiilor  ”care să se poată da cu role, cu skateboardul… să devină o zonă a lor..”    Consilierul primarului a adăugat: ”Lucrările includ tot ce trebuie pentru asta, reasfaltări, bănci, iluminat public, trasat piste de bicicliști, toaletări de arbori, de gard viu… Avem aprobați banii pentru asta de la bugetul local… 60-70.000 de lei. Am optat pentru ajutorul Salubriserv care s-a prezentat cu 20 de persoane deținute cu care vom lucra patru zile până vom termina lucrările…”

La acțiune mai participă Serviciul Public de Utilități – Mureș din cadrul Primăriei – cu 20 de oameni și un camion – apoi Administrația Serelor, a Parcurilor și a Zonelor Verzi, cu două camioane și o echipă de deținuți. La despărțirea de presă, Claudiu Maior a ținut să liniștească opinia publică în ce privește calitatea apei de la piscinele Complexului Weekend, ”analizele de laborator efectuate fiind corespunzătoare”.

Această operațiune de reabilitare și curățenie și amenajare/reamenajare profundă vizează întreg complexul celor trei parcuri: Parcul Monumentului Secuilor Martiri, Parcul Îndrăgostiților și Parcul Eroilor.

“Dorim ca acest parc să devină un mic Platou Corneşti”, a mai punctat Claudiu Maior.

După unii participanți la acțiune, zona va arăta foarte atractiv, amenajarea arhitectonică incluzând foișoare de lemn.

Ioan POTOLEA

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.