Home / Slider / Miss-uri de Mureş (17). Maria Mureşan, luptătoarea cu suflet de poetă

Miss-uri de Mureş (17). Maria Mureşan, luptătoarea cu suflet de poetă

Distribuie

Cotidianul Zi de Zi vă propune un serial inedit de interviuri realizate în perioada 2012-2017 cu cele mai frumoase mureşence, laureate cu titlul de Miss în cadrul unor concursuri de profil internaţionale, naţionale şi locale.

Redăm, în rândurile de mai jos, interviul scos „de la naftalină”, din arhiva Zi de Zi.

Câştigătoare a titlului Miss Tineretului Reghin 2011, dar şi a numeroase competiţii de arte marţiale, Maria Mureşan este de părere că o femeie frumoasă trebuie să găsească acel echilibru între aspectul fizic şi bunătate. Tânăra este elevă a Liceului Tehnologic “Petru Maior” din “Oraşul viorilor”, are vârsta de 18 ani, înălţimea de 1,69 metri şi greutatea de 52 de kilograme şi este pasionată de poezie, activitate care îi eliberează gândurile.

Reporter: Ce înseamnă pentru tine titlul de Miss Tineretului Reghin 2011?

Maria: Pentru mine, titlul de Miss Tineret Reghin 2011 a însemnat o provocare, un munte pe care am avut curajul să-l escaladez de una singură şi la care am ajuns în vârf cu brio, cu multe emoţii şi cu multă bucurie. Sentimentul pe care l-am simţit a fost unic, a fost un moment de strălucire ca să zic aşa, fiindcă eu consider că nu mă definesc prin astfel de concursuri. Cum am mai zis, a fost o provocare, o bucurie de moment în care am fost puternic emoţionată de faptul că mă aplauda lumea şi că am câştigat coroniţa. Cred că orice persoană care are şansa să urce pe o scenă alături de alte domnişoare frumoase, cu care poate să se întreacă prin calităţile lor trăieşte un moment special, în care doar ea contează şi în care poate să dea tot ce e mai bun, atitudine, frumuseţe şi inteligenţă.

Reporter: Ce s-a schimbat în viaţa ta după acest concurs?

Maria: Sincer, nu pot să spun că mi s-a schimbat viaţa deoarece am ales un alt drum, însa da, au apărut multe oportunităţi în a-mi începe o probabilă carieră în modelling, însă nu am profitat de ele fiindcă viitorul meu se bazează pe alte lucruri.

Reporter: Care este, din punctul tău de vedere, definiția frumuseții?

Maria: Frumuseţea pentru mine înseamnă un amestec omogen între frumuseţea exterioară şi cea interioară, un echilibru între aspectul fizic şi bunătate şi pe lângă toate acestea, frumuseţea reiese pentru mine şi din vorbele spuse de o persoană, din faptele ei, dar şi din importanţa pe care o dăm corpului nostru, adică frumuseţea trebuie pusă în evidenţă, dar nu prin exagerare, deoarece e un dar de care nu toată lumea se poate bucura.

Reporter: Ai vreo rețetă secretă pentru a arăta bine?

Maria: Sincer, nu am secrete, adică mă răsfăţ cu orice fel de mâncare dar cu limită, adică puţin din toate.

Reporter: Faci sport?

Maria: Am practicat Ju-Jitsu timp de 12 ani, un sport care m-a ajutat foarte mult să îmi formez corpul, să mă eliberez de stres ca şi cum tot răul adunat în mine în cele două ore de antrenament dispăreau ca prin minune, de fiecare dată mă simţeam din ce în ce mai bine. Un sport care a însemnat foarte mult pentru sănătatea mea, mă relaxam. Totodată, mi-a oferit şi şansa de a simţi efectul câştigului unei medalii, prin muncă fizică, chiar şi psihică.

Reporter: Care e cea mai important performanţă realizată?

Maria: Am câştigat multe locuri întâi la concursuri inter şi intra judetene fighting judo, iar în anul 2009 am participat la Campionatul Naţional unde am luat locul trei.

Reporter: Ce hobby-uri mai ai?

Maria: Îmi place să scriu poezii. Sincer, tot ce simt pun în versuri, prefer modul acesta de a mă elibera de toate gândurile care se plimbă aiurea prin mintea mea, fiindcă cel mai bun loc unde îmi pot pune visele, dorinţele, gândurile sau sentimentele pe care le trăiesc e foaia. În ea am încredere deplină…

Reporter: Ce sfaturi ai pentru fetele care vor să participe la concursuri de frumuseţe?

Maria: Sfatul meu este că dacă au ceva special, care le deosebesc de restul fetelor, şi mai mult, li se confirmă faptul că sunt frumoase, să nu stea pe gânduri fiindcă de pierdut nu au nimic, ba, dimpotrivă, întotdeauna vor avea ceva de câştigat.

A consemnat Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.