Home / Sport / Șah fără frontiere la „Cupa de Vară”

Șah fără frontiere la „Cupa de Vară”

Distribuie

Competiția șahistică intitulată „Cupa de Vară”, organizată de HIFA Romania Târgu-Mureş, în colaborare cu Clubul Sportiv Şcolar Târgu-Mureş, în cadrul programului „Building Bridges”- „Să construim poduri”, a fost una foarte reușită. Întrecerea în „sportul minții” are ca scop construirea de „poduri” simbolice, legături, posibilităţi între persoanele care trăiesc cu diferite dizabilităţi şi persoanele cu trai normal, fără dizabilităţi. Concursul s-a desfăşurat în condiţii foarte bune la sala Deus Providebit din incinta Bisericii Romano-Catolice din Târgu-Mureş, coordonată din partea CSȘ de către Gál Imola Katalin și a reunit la start 48 de participanţi din localitățile mureșene Luduş, Reghin, Livezeni, Joseni, Vălenii de Mureş, Ghindari, Suseni şi Târgu-Mureş, dar și șahiști veniți din Bucureşti. Toţi participanţii au primit câte o diplomă de participare şi revista Info a HIFA-Romania. Primii clasaţi au primit suplimentar diplome, cupe şi premii oferite de organizatori, iar arbitrajul şi materialul de concurs a fost asigurat de către CSŞ Târgu-Mureş. Jocurile s-au disputat fără categorii de vârstă sau sex, cu o singură limită de vârstă. S-au alcătuit trei clasamente: unul general, în care era încadrat fiecare participant, una pentru copiii sub 12 ani, iar pe lângă acestea s-au acordat trei premii speciale, oferite tot din partea organizatorilor, participanților cu handicap locomotoriu, HIFA fiind o organizație creată special pentru aceste persoane.

 

Cine au fost câștigătorii

Reprezentantul CSŞ Târgu-Mureş Victor Văsieşiu a fost câștigătorul întrecerii principale, clasat pe primul loc în clasamentul general, urmat de reprezentantul clubului Şahisti Magicieni Târgu-Mureş, legitimat și la Vados Arad, Barátosi Dániel, podiumul fiind completat de Ferenczi Sándor, de la ACS Juvenes Târgu-Mureş. Tot un reprezentant al CSȘ Târgu-Mureș s-a impus și în competiția celor sub 12 ani, dar câștigător a fost o fată, deja „consacrata” Ariana Roxana Ciocan. Ea a fost urmată pe podium de David Saioc, de la CSȘ2 Bucureşti și de o altă târgumureșeancă de la CSȘ, Alisa Francesca Enachi. Premiile speciale au revenit, în ordine, lui Szöcs Ferenc (Suseni), Pavel Curticăpean (Maris 2003 Târgu-Mureş), locul III revenind pentru doi reprezenți HIFA România, Székely Attila şi Mattern Loránd.

 

Repetiție pentru Naționalele pe echipe juniori

Pentru câștigătorii primelor categorii a fost o repetiție înaintea Campionatului Național pe echipe a juniorilor, unde delegația clubului târgumureșean va participa sub îndrumarea antrenorilor Barátosi Iosif Gavril și Gál Imola Katalin. Competiția va avea loc la București, în perioada 21-29 iulie, iar cele trei echipe care vor reprezenta CSȘ-ul vor avea următoarea componență: Mihnea-Ionuț Ognean, Farcádi Hunor și Victor Văsieșiu (băieți 18 ani), cea a băieților de 12 ani va fi alcătuită din Matei Vâlcu, Bogdan Mărginean și o fată, Alisa Francesca Enachi, iar a treia echipă este cea a fetelor de 10 ani, în componența: Ariana Roxana Ciocan, Ștefania Sălăgean și Ștefania Stroia.

 

 

De asemenea, verificati

O nouă performanță internațională pentru dansatorul mureșean Rareș Cojoc

Distribuie Perechea de dansatori alcătuită din Rareș Cojoc și Andreea Matei, sportivi legitimați la cluburile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.