Home / Administratie / Şanse pentru reabilitarea drumului Ungheni – Târnăveni

Şanse pentru reabilitarea drumului Ungheni – Târnăveni

Distribuie

Consilierii locali ai oraşului Ungheni au aprobat, miercuri, 12 iulie, într-o şedinţă extraordinară, documentaţia tehnico-economică şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei „Modernizarea drumurilor judeţene DJ 151B şi DJ 142, Ungheni (DN 15) – Mica – Târnăveni (DN 14A) – Judeţul Mureş”, la valoarea totală de 141.143.937 lei, inclusiv TVA, precum şi parteneriatul cu Consiliul Judeţean Mureş în vederea solicitării unei finanţări în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 6, Prioritatea de investiţie 6.1, aprobată de Consiliul de Dezvoltare Regională Centru.

Negocieri finalizate cu succes

Proiectul a fost la un pas să nu poată fi depus până la termenul limită, 13 iulie, deoarece marţi, 11 iulie, aceiaşi consilieri locali din Ungheni, întruniţi în şedinţă extraordinară, respinseseră parteneriatul cu Judeţul Mureş, motivul invocat fiind modul de intabulare de către Consiliul Judeţean Mureş a unor terenuri aparţinând domeniului public al oraşului Ungheni.

Aflat la Bucureşti pentru a definitiva documentaţia, primarul oraşului Ungheni, Victor Prodan, a afirmat că în urma negocierilor purtate cu conducerea Consiliului Judeţean Mureş a primit garanţii că problemele semnalate în legătură cu modul de intabulare vor fi soluţionate.

„După îndelungi negocieri cu preşedintele Consiliului Judeţean Mureş şi cu secretarul acestei instituţii, am ajuns la o înţelegere. Consiliul Judeţean Mureş va remedia toate problemele pe care noi le-am semnalat. S-au făcut câteva greşeli de intabulare şi în urma negocierilor s-a stabilit că o să se treacă în administrarea oraşului Ungheni tot ce aparţine oraşului Ungheni. Ne vor da dreptul la administrare a trotuarelor şi a terenului care ne aparţine. Noi nu am vrut nicio clipă să se rateze proiectul, să se blocheze o astfel de investiţie, ci, dimpotrivă, dar în acelaşi timp, eu, în calitate de primar, sunt nevoit să îmi apăr teritoriul şi implicit cetăţenii oraşului Ungheni. De aceea suntem o autoritate publică locală pentru că ştim să ne gestionăm singuri. În momentul de faţă, sunt la Bucureşti, ne-am făcut semnătura electronică şi am încărcat pe site documentaţia. E ora 11.30, aveam termen până la ora 12.00 să încărcăm pe site. Am făcut eforturi foarte mari pentru a preda la timp documentaţia”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, primarul Victor Prodan.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Borbély László, sărbătoritul zilei

Distribuie Zi specială marți, 26 martie, pentru consilierul de stat mureșean Borbély László, coordonatorul Departamentului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.