14 Iulie 1789 – începutul sfârşitului Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1118 Vizualizări

14 Iulie 1789 – începutul sfârşitului

Avetisment: acest material este scris pentru cei care pot sa citeasca mai mult de o pagina. Ceilalti sunt rugati sa nu se oboseasca.

Revolutia Franceza din 1789 a ramas in memoria colectiva ca o revolta impotriva arbitrariului, a privilegiatilor aristocratiei si bisericii, a ipocriziei si nedreptatilor sociale. De atunci lumea s-a schimbat in aceasta directie, revolutionara.

Vechile organizari sociale au fost asimilate in mod fortat nivelului tehnic de evolutie al acelor vremuri, ca atare tot ce e vechi a fost tratat ca depasit. Vechiul a fost taxat in literatura si istorie ca retrograd, noul ca fiind progresist si umanist…

Ori aici lucrurile sunt mai complicate. Nu este vorba de evolutia tehnica de la cal la cal putere si masina. Ci despre o schimbare in natura umana. Cat s-a schimbat omul, cum s-a schimbat si mai ales in ce directie va invit sa descoperim impreuna.

http://blogs.bu.edu/guidedhistory/files/2013/08/Balance.jpg

Sa vedem ce am obtinut noi romanii dupa mai bine de 200 de ani de revolutii.

A disparut arbitrariul din politica ?

Avem un raspuns recent prin Ordonanta 13 / 2017, prin care s-a dorit legalizarea coruptiei. „Alta întrebare”.

Suntem egalii celor care conduc si influenteaza societatea ?

Raspunsul il avem cand ne gandim la intreg establishmentul ocupat de copiii si nepotii cominternistilor si securitatii: Roman, Tismaneanu, Patapievici, Oprescu, Geoana, Ludovic și Leonard Orban, Columbeanu, etc. „Alta întrebare”.

Este mai putina ipocrizie in toate sectele si cultele aparute dupa Revolutia Franceza ?

Ganditi-va la „pocaitii” ce isi atrag enoriasii cu ajutoare umanitare second hand.

Sau la predicatorii baptisti din strainatate care vin să ne increstineze …

Natura umana a ramas practic aceeasi de la Adam si Eva. Vesnic nemultumita.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTMHlTBR8nzBgf2-Az66cQz7IGk-L6o3dlLN0xADcTeLLQVwglNAQ

V-ati intrebat vreodata ce este de fapt o revolutie, in adevaratul sens al cuvantului ? Stim ce este evolutia, involutia, dar o revolutie ?

Istoria (scrisa evident de invingatori) ne prezinta revolutia ca un proces istoric, care ar fi  necesar, si care produce schimbari fundamentale in societate. Eu as spune ca este exact ce-i spune numele. O evolutie circulara, o invartire in jurul unei axe. Axa ar fi natura umana. Deci o invarteala… De ce spun asta ? Pentru ca dupa varsta de aur a omenirii, oamenii s-au impartit in condusi si conducatori, si orice schimbare sociala s-a petrecut, aceasta situatie s-a perpetuat, fiind un dat social, fara de care societatea nu poate exista. Mai mult, cei care conduc tind sa-si prezerve si sa-si perpetueze conditia. Asa cum s-a intamplat si in Romania, prin nepunerea in practica a punctului 8 din Proclamatia de la Timisoara, adica lustratia. Acum avem „la vremuri noi, tot noi”. Fii si nepotii comunistilor si securistilor de ieri, au devenit baronii locali si mogulii de azi.

Revenind la oile noastre sa vedem cum a inceput Revolutia Franceza, revolutia care a schimbat lumea. Unul dintre motive ar fi fost datoria publica acumulata.

Datoria publica a Frantei din 1789 a ajuns la 12 miliarde de livre, azi aprox. 610 miliarde euro, dupa un razboi catastrofal, razboiul de 7 ani (care a durat 9), intre 1754-1763. Si in urma sustinerii financiare si militare a “rasculatilor”, adica a colonistilor americani in razboiul lor de independenta, 1775-1783, ca o forma de razboi neconventional, cu dusmanul secular al Frantei, Regatul Marii Britanii.

La o populatie de 28 de milioane de locuitori in Franta la data respectiva, era o datorie (echivalenta) de 22.000 euro pe om.

Azi Franta are o datorie publica de 2.200 miliarde la o populatie de aprox. 66 milioane adica 33.000 euro per om dupa 70 de pace si prosperitate. Dar pentru asta nu se revolta nimeni. A intrat in normal ideea unui deficit economic, mai mic sau mai mare. Cui se indatoreaza oare toate natiunile care isi proiecteaza bugetele in acest mod, cu prezumtia unui deficit, adica a unei datorii acumulate an de an ?

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/c1/5c/47/c15c4704283d88209d528c2db9f42091.jpg

In anii agricoli anteriori anului 1789 s-au inregistrat recolte proaste. Este adevarat. Dar cu toate acestea nu a murit nimeni de foame. Dupa revolutie insa, prin haosul creat,  s-a ajuns si acolo. Hippolyt Taine si alti istorici care au avut acces direct la arhivele acelor vremuri avanseaza cifra de peste 1.000.000 morti de foame pe timpul revolutiei,  pana la instaurarea regimului dictatorial al lui Napoleon.

Timp de 100 de ani inainte de Revolutie iluministii sedusi de idei generoase, la fel ca si comunistii naivi si sinceri de la noi si de aiurea, au incercat sa educe masele prin cunoastere. Si atunci ca si azi ideea s-a dovedit gresita, pentru ca nu doar accesul la informatie cladeste un om, ci sensul si rostul ei profund. Inteligenta nu este suficienta, este nevoie si de morala, adica de constiinta. Un exemplu edificator sunt generatiile de tineri de azi, nascuti dupa revoutia noastra din 1989, care au infinit mai mare acces la informatie, hrana si timp liber, dar in afara abilitatii de a utiliza gadgeturi, sunt inculte, mai slabe fizic si mai nesanatoase decat parintii lor.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTKuqdnpXtqJI_X5hkJKiyAQ9ibar4h6TXhytPSAT_McGj81g_X7w

Privind in urma, avand la picioare desfasurarea faptelor istorice se poate conchide ca la fel s-a intamplat in toti anii revolutionari care au rascolit Europa. Revolutiile au fost declansate de un grup de initiati, in cel mai adevarat sens al cuvantului. Acestia au stiut ce doresc sa obtina: o lume in care doar ei sa fie stapani. Au sedus cu bani, vorbe si scrieri viclene, un grup de oameni influenti in societatile respective, la fel ca sarpele pe Eva. Mai departe acestia, indiferent de motive, agenti secreti, sau indivizi tradatori interesati de bani, naivi, imbecili sau revansarzi frustrati, au declansat revolutiile.

In Decembrie 1989 la noi nu a fost la fel ? Laszlo Tokes s-a dovedit a fi un agent ungur (decorat de Statul Roman…). Apoi ce este Iliescu in comparatie cu Ceausescu ? Un conducator slab, fricos, tradator frustrat si revansard, care atunci cand a avut putere a dispus  moartea celor cu care a mancat la aceeasi masa…

Ulterior gloatele “iluminate” au desavarsit si infaptuit revolutiile. La noi si aiurea.

13-15 Iunie 1990: “Noi muncim, noi nu gandim !”

http://thatstrangestofwars.com/wp-content/uploads/2014/07/angry-mob.jpg

Va invit sa cunoasteti o altfel de istorie:

14 Iulie 1789 atacul asupra Bastiliei, simbolul tiraniei regale…

In inchisoarea fortului militar Bastilia se aflau inchisi la vremea respectiva 7 detinuti. Ati cititi bine, nu e o gresala. Erau inchisi acolo 7 detinuti, din care: patru falsificatori, doi bolnavi psihici si un aristocrat cu comportament deviant, Contele de Solages. Ce ar putea insemna comportament deviant o sa intelegeti mai bine daca aflati ca inainte cu 10 zile fusese transferat din Bastilia Marchizul de Sade, catre Azilul de bolnavi psihici Charenton. Nu inainte de a agita multimea cu strigate mincinoase cum ca in Bastilia detinutii sunt ucisi. In fapt marchizul avusese libertatea sa lucreze la opera sa, Les 120 jurnee de Sodom… Dupa cum observati si atunci detinutii scriau carti (“stiintifice”).

Pentru o imagine mai clara a revolutiei merita mentionat ca Cetateanul Sade, cunoscut pana la urma ca delicvent sexual si pedofil, a fost ales in Conventia Nationala, unde a reprezentat extrema stanga de atunci, precursorii anarhistilor din  secolul XIX.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/c0/0b/79/c00b790fe033ce01fc9ebd3126c20607.jpg

Fortul Bastilia functiona si ca depozit de armament si munitie si avea o granizoana regulata compusa din 82 de veterani de razboi invalizi, care nu mai putea servi in armata ca si combatanti, si care au primit intariri, in acele vremuri tulburi, 32 de soldati…

Caderea Bastiliei

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4e/Prise_de_la_Bastille.jpg/300px-Prise_de_la_Bastille.jpg

Asa cum la noi revolutia din 1989 a avut teroristii ei, ramasi necunoscuti, tot asa prin Parisul de atunci s-au aflat revolutionari platiti (cu 10-12 franci ziua de revolutie, plata in avans…). Toti revolutionarii morti in asalt, si ulterior, au fost gasiti cu sume similare in buzunar, sau moneda englezeasca. Acestia sunt responsabili de dezordinele provocate, de agitarea poporului si finalmente de cele mai odioase crime care s-au petrecut atunci. Bastilia nu a fost atacata pentru a elibera detinutii de acolo, ci pentru a pune mana pe 250 de butoaie cu praf de pusca, infinit mai valoroase.

Imaginea este mai clara daca va spunem ca Anglia si Prusia aveau interesul sa destabilizeze Franta, si ca au gasit si un tradator in familia regala, respectiv Ducele de Orleans, var cu Louise al XVI-lea. Povesti fierbinti de familie…

Mai tarziu succesoarea Prusiei, Germania il va finanta in 1917 pe Lenin sa destabilizeze Rusia. Nimic nou sub soare.

Ducele de Orleans (in timpul revolutiei Phillip Egalite) a fost un mason care a finantat partial revolutia cu banii sai, inclusiv cu bani imprumutati, in nume personal, in speranta ca va ajunge rege. A fost executat in timpul Regimului de Teroare, in 1793. Dupa cum s-a intamplat si la noi cu naivii care au sustinut comunismul dupa 23 August 1944, a se vedea Lucretiu Patrascanu, si altii.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQvxUoeaLHupshDVdwl0eWHgbhkjYhq_FH9H1WW-scw-EKlCfb2

“Caderea” Bastiliei a durat vreo 4 ore. Din cei aproximativ 1.000 de atacatori care au avut la dispozitie 28.000 de muschete si 20 de tunuri, gasite “ca prin miracol” la Hopital des Invalides, au fost ucisi 98. Dintre aparatori a murit doar unul singur.

Garnizoana a decis sa se predea, pentru a evita o baie de sange. Totul si in contextul lipsei de sprijin din partea armatei regulate, a carei ofiteri superiori erau masoni, “intoxicati cu liberate si entuziasm” – dupa cum a descris un istoric al  Revolutiei Franceze, Francois Mignet, atmosfera acelor vremuri.

Consecinta a fost uciderea guvernatorului Bastiliei, batut, injunghiat si apoi decapitat, si linsarea ofiterilor garnizoanei. Primarul Parisului Jaques de Flesselles, care in calitate de fost prefect de Lyon s-a remarcat prin umanism, liberalism, sustinerea industriei, organizarea comertului si inovare, a fost acuzat de tradare si ucis in aceeasi zi…

Exact ca si la noi, cand dupa instaurarea comunismului in 1948, cei mai buni dintre romani au fost inchisi pentru vini imaginare, si multi dintre ei au fost ucisi.

Capetele Guvernatorului Bastiliei si a Primarului Parisului in tepuse.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bb/Jacques_de_Flesselles.jpg

Aceasta zi de 14 Iulie, care comemoreaza “Caderea Bastiliei”,  a devenit Sarbatoarea Nationala a Frantei, patria iluminismului si a umanismului…

La noi, spre comparatie, parintii si bunicii nostri au sarbatorit ziua de 23 August, cand a fost arestat conducatorul de drept al Statului Roman, Maresalul Antonescu.

Aceasta zi nefasta a insemnat pentru noi pierderea a peste 130.000 de soldati facuti prizonieri de sovietici, in absenta unui tratat cu USSR, trimisi in lagare de munca in Siberia, de unde putini s-au mai intors. Si inceputul comunizarii Romaniei.

Regele Mihai a fost decorat de Stalin cu Ordinul Victoria. Mihai I nu a refuzat decoratia…

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c4/Order_of_Victory.jpg/263px-Order_of_Victory.jpg

Copiii si nepotii celor care s-au instalat ulterior la putere, impusi de bolsevici, ne conduc si azi, sub o forma sau alta. La vremuri noi, tot noi. Revolutia romana 1989. O invarteala…

Acestea sunt fructele otravite ale revoltei, liberalismului si progresului cu orice pret. Schimbarea stapanilor, bucuria nebunilor – proverb romanesc.

Contestarea unei autoritati cand este stramba, poate fi un lucru necesar, bun si util. Distrugerea ei si inlocuirea cu nimic, sau cu ceva ce nu a trecut proba timpului, nu s-a dovedit niciodata a fi un real progres, si cu atat mai putin un act de umanism…

Toate aceste lucruri au fost insa acoperite de un limbaj dublu, folosit de cei care au stapanit si cultivat ca modus vivendi arma vicleniei, a minciunii si dezinformarii.

Iata cum a ramas in contiinta publica Revolutia Franceza:

“…temnitele se infioara si se cutremura: intemnitatii isi inalta ochii si incearca sa strige; ei asculta, rad in lugubra lor hruba; apoi tac, si o lumina trece de jur-imprejurul donjoanelor intunecoase. Caci deputatii Starii a treia se intrunesc in Sala Natiunii; asemenea unor duhuri de flacara in porticele splendide ale soarelui, gata sa semene frumusete in haul pustiu si infometat, ei isi raspandesc lumina asupra cetatii nelinistite. Toti copiii nou-nascuti ii vad cei dintai; lacrimle li se sterg, si se cuibaresc la sanii mirosind a pamant…” Blake, The French Revolution, 1791. Randuri scrise la doi ani dupa abominabilele fapte petrecute atunci. Adevarul a fost ocultat din acel moment si pana la utilizarea pe scara larga a Internetului. Lucrarile “corecte politic” au vazut lumina tiparului in numar mare, sustinute cu bani de cei interesati sa ascunda adevarul. Celelalte scrieri au fost treptat ingropate in uitare, fiind realizate in tiraje inferioare. Organizatiile politice de stanga nascute atunci au fost sustinute in mod continuu de masonerie, ca atare revolutiile au primit aura unor evenimente istorice providentiale, progresiste, necesare, umanitare…

Cei care se intreaba cum a fost posibil ca acest fenomen sa fie unul aproape mondial, primesc raspuns cand observa ca azi la intrarea in aproape fiecare oras municipiu resedinta de judet din Romania o sa vedeti o placuta cu simbolul clubului Rotary, spatiu de selectie pentru masonerie. Pe tacute, fara publicitate, alesii nostri declara astfel ca sub o forma sau alta, sunt apropiati masoneriei, indiferent de orientarea politica. In mod evident masoneria este conducatoarea clasei noastre politice si a administratiei. Daca acesti masoni sunt ziditorii unei lumi mai bune si mai frumoase, pentru umanitate, si stapanesc practic fiecare mare oras de la noi, ca atare si tara, cum se face ca traim minciuna si cosmarul zilei de azi, dupa 27 de ani de la revolutia noastra ?

Sau sa acceptam ideea acreditata de unii, ca exista mai multe fractiuni masonice, care se lupta intre ele ? Adica exista mai multe organizatii umaniste, progresiste, secrete / discrete, care se lupta intre ele pentru o viata mai buna pentru umanitate ?

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQkYMNPzCRWRLLtZUg_DkwouIbwvZdnb95SRpnDW9HTzMwcrGxNMA

Istoria pe care o cunoastem noi din manualele scolare nu are nici o legatura cu realitatea.

Internetul prin “vocea” unor istorici de azi, sau a unor persoane preocupate de istoria reala,  creeaza o alta imagine asupra trecutului. O imagine care are o logica, si pare mai aproape de real.

Evul Mediu “intunecat” ar fi  fost de fapt un ev strabatut de lumina reala a evlaviei religioase care a permis crearea tuturor catedralelor si manastirilor occidentului, azi in patrimoniul umanitatii de drept. Pe langa ele au functionat practic singurele scoli si biblioteci, spatii de cratie de arta crestina.

Acestea au fost la vremea respectiva primele focare de cultura. Biserica Catolica si cea protestanta prin scolile parohiale au fost responsabile in Franta de alfabetizare si nu iluministii. La vremea respectiva nu existau manuale alternative…

https://a.travel-assets.com/findyours-php/viewfinder/images/res60/114000/114851-Le-Mont-Saint-Michel.jpg

Reformatii spun cu mandrie ca Luther l-a ridicat pe om in picioare in fata lui Dumnezeu. In fapt acest biet naiv a ridicat oameni impotriva oamenilor, intr-un razboi european. Reformati impotriva catolicilor, in razboaie fratricide care au insangerat Europa. Ulterior “Reforma” a dat nastere tuturor cultelor neoprotestante de azi, Baptisti, Adventisti de ziua a 7-a, Martorii lui Iehova, Mormoni, etc. si care ne “imbogatesc” viata cu brosuri, pliante, abordari pe strada si vizite la domiciliu…

https://cdn.pixabay.com/photo/2014/03/01/12/06/martin-luther-277456_960_720.jpg

Consecintele vremii: peste 700.000 de combatanti de morti doar in razboiul religios de 30 de ani, 1618-1648, si peste 6,5 milioane civili germani ucisi. Vorbim doar de civili germani, pentru ca acolo au existat statistici… Numarul real de civili ucisi a fost cu mult mai mare, teatrul de razboi fiind vast.

Renasterea artelor a insemnat de fapt renasterea paganismului in arta.

Arta pana la momentul respectiv fiind in general in slujba credintei.

https://lh3.googleusercontent.com/2Ifhv2DvsOcHt6X0KOYDYljbEfKYHDuvnUhYc5EYhewPzvEOxURHNbOTkpkQWyvYGsXQ=s85

Sigur va puteti intreba ce daca arta e crestina, sau nu ? Ganditi-va mai bine, la cat de mult va poate influenta starea psihica muzica, spre exemplu.

Arta crestina promoveaza dezideratele crestine. Dragostea pentru aproapele tau, spiritul comunitar, iertarea si pacea sufleteasca. Arta necrestina s-a straduit sa ne indrepte spre individualism, libertinism, competitie, ura si conflict. Consecinta: liberalismul, capitalismul salbatic, cele mai sangeroase razboaie intre natiuni, si intre oameni in interiorul natiunilor. Apoi insingurarea omului, care a deschis calea spre manipulare si dominatie in regimurile in care exista o aparenta de libertate. Omul in comunitate este puternic. Singur, oricat de bogat sau dotat ar fi, este vulnerabil.

Iluminismul in istoria corecta politic ar fi insemnat scoaterea maselor din ignoranta prin lumina tiparului.  De fapt iluminismul a preluat un stiutor de carte, care in absenta unui orizont de cultura si a unor repere morale a devenit un om manipulabil prin presa. Exemplu concret il constituie raportul mincinos al starii finantelor Frantei publicat (pe cheltuiala sa) de baronul Necker, in preziua revolutiei, fara ca cineva sa-i ceara asta, prin care datoria publica a statului ar fi fost de 36 de milioane de livre, suma de trei ori mai mare decat cea adevarata.  O evidenta manipulare care a provocat o profunda tulburare printre oameni.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cb/Voltaire_Philosophy_of_Newton_frontispiece.jpg/260px-Voltaire_Philosophy_of_Newton_frontispiece.jpg

Umanismul a survenit logic ca o cultura a omului in locul lui Dumnezeu, in fapt impotriva lui Dumnezeu, prin ridicarea omului la rang de zeu.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fc/Pieter_Bruegel_the_Elder_-_The_Tower_of_Babel_%28Vienna%29_-_Google_Art_Project_-_edited.jpg/525px-Pieter_Bruegel_the_Elder_-_The_Tower_of_Babel_%28Vienna%29_-_Google_Art_Project_-_edited.jpg

http://www.lovendal.ro/wp52/wp-content/uploads/2009/08/Parlamentul-UE.jpg

Drepturile copilului, dreptul statului de a dispune de copiii Dvs., de a va vaccina copiii fara ca Dvs. sa fiti de acord cu asta, drepturile exagerate ale minoritatilor, si in fapt discriminarea majoritiatilor in fata acelor minoritati care prin existenta lor submineaza natiunile si statul traditional, toate acestea sunt rodul perfid al umanismului. Locuri vacante la licee si facultati fara concurs pentru romi, care pana la Nasu` Basescu se numeau tigani. Locuri de munca garantate la stat si in armata pentru romi fara concurs… Dreptul ungurilor de a trai in Romanai fara sa fie nevoiti sa cunoasca limba romana… Sanctiuni penale pentru antisemitism, dar nu si pentru antiromanism in Romania. Libertate, egalitate si fraternitate ?

Liberalismul a devenit in scrieri o orientare provocatoare, inovatoare, progresista. De fapt curentul a fost creat si folosit pentru a distruge aristocratia, singura clasa sociala si politica care a fost in masura sa pregateasca la vremea respectiva lideri.

O alta consecinta a fost degenerarea liberalismului in libertinism, prin umanism…

Un exemplu clar il aveti in persoana unui presedinte de partid liberal, la a cincea (?) casatorie. Un presedinte de partid si prim-ministru care a prezentat moda ca manechin. Calitati, se pare, indispensabile unui om de stat modern.

In locul nobililor a aparut burghezul. Un exploatator cu mult mai crunt, ai unor dezmosteniti ai sortii, care au plecat de la sat la oras, singuri, cu traista in bat.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRCZybS83J49jr3mJKadse7icUJwm3h0hYlnlEybX1T0PuUBzJUfA

Anarhismul ar fi trebuit sa fie un curent social si politic care sa distruga societatea burgheza, putreda, corupta si nedreapta, pe care a creat-o liberalismul… Scopul ar fi fost sa permita omului sa se reintoarca la natura si sa traiasca liber. Doar ca pentru asta s-au comis acte cu adevarat teroriste. Vom aminti ca asa s-a declansat primul razboi mondial. Si foarte multi oameni s-au reintors la natura, dar in cimitire.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d1/Gavrilo_Princip_assassinates_Franz_Ferdinand.jpg

Socialismul a aparut ca o necesitate de a rezolva o serie de revendicari sociale intr-o lume, creata de liberalism, fractionata in exploatatori si exploatati.

Partidul Nazist al lui Hitler a fost un partid socialist. Si care a rezolvat problemele muncitorilor germani, prin integrarea economiei intr-un efort de razboi, care ar fi trebuit sa creeze un Reich de 1.000 de ani. A durat vrea 10, si au murit milioane de oameni intr-un experiment social.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS36KZpfmISmziWJbPINWipScnWea92DfUZti1AsxLY3Fl-Bbr3cQ

Comunismul ar fi trebuit sa fie cea mai progresista, mai libera si mai corecta forma de viata sociala cunoscuta de om.

https://www.google.ro/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjbvfLToqvUAhVI1hQKHcHICYsQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fcrejsr.blogspot.com%2F2015%2F01%2Fdia-da-memoria-das-vitimas-do.html&psig=AFQjCNFnrGyOuYt-OHzF48biGm-PqUvPCw&ust=1496908831843985

Dictatura proletariatului a produs mai multi morti decat toate razboaiele din lume. O lozinca la moda in Uniunea Sovietica era: Traiasca lupta pentru pace !

Toate acestea prin fructele unei ratiuni golite de morala crestina: iluminism, umanism, liberalism, socialism, comunism si azi neo-marxism. Un neo-marxism care doreste sa spele pacatele comunismului prin asertiunea ca teoria a fost buna, dar a fost gresit pusa in practica. Da, oarecum corect. Dar daca aceleasi atrocitati s-au petrecut peste tot in lume unde a existat comunism, inseamna ca teoria nu poate fi valorizata prin practica, inseamna ca atare, ca nu este buna de nimic !

Pe de alta parte fondul si forma unei teorii trebuie sa mearga impreuna. Nu este posibil sa clamezi fraternitatea, dar sa-ti omori semenii pentru a cladi un viitor mai bun. Este un fals. Devine evident ca nu “somnul ratiunii naste monstri”, ci ratiunea care opereaza fara morala, fara Dumnezeu, devine mai mult sau mai putin criminala !

Suntem in pericol sa ne retraim istoria intr-un ciclu care ar fi trebuit intrerupt printr-un proces national si modial al crimelor si criminalilor comnismului. Asa cum a fost la Nurenberg cand au fost judecate nu numai persoane ci si organizatii. Iar comunismul a facut mai multe victime decat cel de al doilea razboi mondial. Acest lucru ar fi trebuit sa se intample, dar se pare ca cineva, ceva, foarte puternic nu are acest interes. Cui e frica de un proces al comunismului ?

Blocul comunist nu a sucombat de la sine. A fost distrus de catre vest. Nu din considerente umanitare, ci economice. Acest lucru a salvat vestul de o criza majora datorata supra-productiei. Aceasta supra-productie si-a gasit un  debuseu imens in toata zona fosta comunista, dezorganizata. Dupa pariul lui Petre Roman cu agricultura, Romania importa acum legume, carne si lapte, si are o balanta economica defavorabila chiar si in agricultura. Asadar sa nu ne amagim cu “ajutoarele” din vest, si cu bunele intentii ale strainilor. Pentru ca un om sa fie bogat, este nevoie de saraci. Pentru ca o tara, sau un grup de tari sa fie bogate, este nevoie de multe tari sarace. Iar acum in vremurile noastre acest lucru se face in mod evident planificat si organizat. Se creaza incet conditiile pentru o societate planetara, pentru moment impartita in tari bogate si tari sarace. Dar asta nu conteaza foarte mult, de fapt, atat timp incat acolo unde este bunastare castiga stanga, ca sa imprastie bunastare, iar unde sunt saraci castiga tot stanga, ca sa gestioneze saracia, si sa ofere iluzii de moment pe seama unor imprumuturi de la tarile bogate. Cum se intampla si la noi cu social democratura fostilor comunisti.

O societate planetara socialista (a se citi: comunista), asa cum a fost si Republica Socialista Romania, spe exemplu, cu un guvern mondial, ceea ce se doreste mai mult sau mai putin explicit, va fi o societate in care omul nu mai are nici o scapare. Este un sistem practic indestructibil. Orice om care a trait in Romania inainte de 1989 stie asta.

In natura toate fiintele si sistemele cunosc o evolutie care tinde spre perfectiune. Daca lucrurile nu stau asa, dintr-un motiv sau altul, inclusiv prin interventia omului, sistemele respective au de suferit. Si daca factorul perturbator nu inceteaza, survine distrugerea, extinctia. Evolutia noastra sociala confirma aceasta situatie, in sensul ca societatea noastra se schimba, dar nu spre bine, ci in rau. Evolutia ei din revolutie in revolutie a condus paradoxal catre o involutie…

Suntem aproape de extinctie, ca rasa, si suntem in masura sa provocam o distrugere la nivel planetar.

Ca atare este limpede faptul ca parcursul normal al societatii noastre este perturbat de factori externi, care intr-o societate pretins libera, ar trebui cautati in zona organizatiilor secrete, fie ca sunt servicii de informatii care opereaza la nivel mondial, sau orice alta organizatie cu caracter “discret”, sau secret, care transcede partide si orientari politice.

Norocul celor din ziua de azi este ca macar se pot informa mai bine, daca doresc si le pasa, sau pot emigra undeva, daca nu le convine aici, pentru moment. Cei care se complac intr-o stare de oarecare “bine”, mai devreme sau mai tarziu vor fi victimele acelorasi conspiratii menite sa-l aduca pe om la o stare degenerata, o forta de munca, un material uman, adica un sclav. Sigur in acord cu ratiunea progresului umanist al vremurilor noastre, un sclav elegant cu cont bancar si cip.

Gabriel-Silviu AOSAN

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE