Share


Home / Business / Nereguli la mai mulţi comercianţi, descoperite de Poliţia Locală Târgu-Mureş

Nereguli la mai mulţi comercianţi, descoperite de Poliţia Locală Târgu-Mureş

Personalul Biroului Control Comercial din cadrul Direcţiei Poliţia Locală Târgu-Mureş a efectuat, în perioada 28 iunie – 12 iulie, o serie de verificări specifice la 53 agenți economici din municipiu.

„Subsecvent controalelor au fost aplicate 13 sancțiuni în cuantum de 15.000 lei pentru încălcarea prevederilor articolului 1 din Legea nr. 12/1990, întrucât comercianții își desfășurau activitatea fără a deține autorizația de funcționare sau nu respectau condițiile  impuse prin aceasta. De asemenea, s-a constatat că doi agenți comerciali nu au informat Primăria municipiului Târgu-Mureș cu privire la exploatarea jocurilor de noroc, potrivit prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 92/2014, motiv pentru care s-au aplicat sancțiuni în valoare de 2.000 lei. O situație aparte s-a înregistrat în cazul unei societăți comerciale care vindea țigarete la bucată, încălcând astfel dispozițiile articolului 3, alineatul 5, din Legea nr. 349/2002 modificată – pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, sens în care a fost sancționată contravențional cu amendă de 5.000 lei”, a precizat Valentin Constantin Bretfelean, directorul executiv al Direcţiei Poliţia Locală Târgu-Mureş.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Puietul de albine din Mureş, compromis din cauza vremii nefavorabile

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACA), Ioan Fetea, susţine că 80% – 85% …

Share
Share