Oferta educațională a Universității de Arte din Târgu-Mureş pentru anul universitar 2017-2018 Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 587 Vizualizări

Oferta educațională a Universității de Arte din Târgu-Mureş pentru anul universitar 2017-2018

Universitatea de Arte din Târgu-Mureș deschide sesiunea de înscrieri pentru anul universitar 2017-2018. Candidații pot opta pentru studii de licență, de masterat sau de doctorat, conform site-ului oficial al instituției, www.uat.ro.

Studii de licență fără specializarea Regie

Facultatea de Arte în limba română oferă studii universitare de licență la următoarele specializări: Artele spectacolului – actorie, Artele spectacolului – păpuși și marionete, Scenografie și eveniment artistic, Teatrologie (jurnalism teatral) și Muzică. Toate specializările oferă 7 locuri bugetate și 5 cu taxă, mai puțin specializarea Muzică, unde nu există locuri cu taxă.

Facultatea de Arte în limba maghiară oferă studii universitare de licență la următoarele specializări: Artele spectacolului – actorie, Artele spectacolului – coregrafie, Teatrologie (jurnalism teatral), Comunicare audiovizuală, Scenaristică, Publicitate media și Muzică. Toate specializările oferă 7 locuri bugetate și 5 cu taxă.

Este de remarcat faptul că în acest an universitar nu va exista specializarea Regie la nici una dintre secții.

Înscrierile vor avea loc în perioada 17 – 22 iulie 2017, iar examenele vor fi susținute în intervalul 24 – 29 iulie 2017.

Taxa de înscriere la concursul de admitere este de 100 lei pentru etapa I şi 100 lei pentru etapa a II-a la programele de studiu Artele spectacolului, Scenografie –eveniment artistic și Muzică, și 100 lei pentru programul de studiu Teatrologie.

Taxa de înmatriculare pentru candidații admiși este de 50 lei.

Candidații care au absolvit deja o specializare în regim fără taxă, vor fi încadrați automat la regim de școlarizare cu taxă. În acest sens, pentru cetăţenii români şi cetaţenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elvețiene, taxele de școlarizare sunt:

3000 lei/an universitar la studii universitare de licenţă, specializările Artele spectacolului – actorie, Artele spectacolului – Păpuși și marionete, Coregrafie, Regie și Scenografie – eveniment artistic
2400 lei/an universitar la studii universitare de licenţă, specializarea Comunicare audiovizuală, Scenaristică și Publicitate media
2000 lei/an universitar la studii universitare de licență, specializarea Teatrologie
2000 lei/an universitar la studii universitare de licenţă, specializarea Muzică

Admitere UAT

 

Programe noi în cadrul studiilor de masterat: Teatru muzical la secția română și Artele și noile media la secția maghiară

În cadrul studiilor universitare de masterat ale secției române a fost introdusă o nouă specializare: Teatru muzical. Programul este în curs de acreditare, iar sesiunea de admitere va avea loc în septembrie dacă acreditarea va fi acordată. Se intenționează înființarea a 5 locuri fără taxă. Celelalte programe de studiu, având cu de 2 ani, forma de învățământ de zi sunt: Arta actorului, Arta aplicată a animației, Scriere dramatică, Teatrologie. Impresariat artistic și Educație muzicală contemporană. Numărul de locuri bugetate sunt 5, iar cele cu taxă sunt în număr de 7.

Și Facultatea de Arte în limba maghiară va introduce un nou program de masterat: Artele și noile media. În cazul obținerii acreditării, sesiunea de admitere va avea loc în septembrie. Celelalte programe masterale sunt: Arta actorului, Arta aplicată a animației, Teatrologie. Impresariat artistic, Scriere dramatică și Concepții muzicale contemporane.

Înscrierile vor avea loc în perioada 17 – 22 iulie 2017, iar examenele vor fi susținute în intervalul 24 – 29 iulie 2017.

Taxa de înscriere este de 100 lei la programul de studii Arta aplicată a animației și 200 lei la celelalte programe de studii.
Taxa de înmatriculare pentru candidații admiși este de 50 lei.
Taxa de școlarizare pentru cetăţenii români şi cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elvețiene este de 3000 lei/ an universitar.

Studii doctorale

Pentru studiile universitare de doctorat, secția română și cea maghiară oferă în cadrul Domeniului Teatru câte 10 locuri. 2 locuri vor fi asigurate prin granturi de studii (fără plata taxei de școlarizare), 1 fiind cu bursă și 1 fiind fără bursă, iar 8 locuri sunt cu taxă.

Înscrierile vor avea loc în perioada 19-28 septembrie 2017, iar examenele vor fi susținute în 29 septembrie 2017. Tot în 29 septembrie vor fi afișate și rezultatele.

Taxa de înscriere este de 200 lei, iar taxa de şcolarizare pentru cetăţenii români şi cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elvețiene este de 6000 lei/an universitar.

Informații suplimentare se pot accesa direct la Universitatea de Arte Târgu-Mureș 540057 Târgu-Mureş, Str. Köteles Sámuel, nr. 6, la tel: 0265-266281, 260362, E-mail:uat@uat.ro și pe website: www.uat.ro

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE