Share
Home / Invatamant / „Tineri pentru România”, în Sâncraiu de Mureş

„Tineri pentru România”, în Sâncraiu de Mureş

Comuna Sâncraiu de Mureș găzduieşte, în perioada 15-28 iulie, 15 tineri voluntari din Belgia, veniţi în ţara noastră în cadrul proiectului “Jeunes en Roumanie” – “Tineri pentru România”.

Proiectul este derulat prin intermediul unui parteneriat între Primăria comunei Sâncraiu de Mureș, Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș și Asociația belgiană de voluntari “Jeunes en Roumanie”, este coordonat de profesoara Mihaela Stoica şi urmăreşte promovarea unor valori majore, precum diversitatea culturală și responsabilitatea față de mediul înconjurător.

„Astfel, timp de zece zile, tinerii voluntari belgieni vor desfășura activități de animație pentru elevii școlilor din Sâncraiu de Mureș și Nazna, oferindu-le acestora o alternativă de petrecere a timpului liber pe perioada vacanței de vară, precum și posibilitatea de a-și exersa și îmbunătăți cunoștințele de limba franceză. Proiectul vizează de asemenea activități comune de sensibilizare a populației locale privind protejarea mediului înconjurător și activități practice de ecologizare a mediului, urmărindu-se împărtășirea unor exemple de bună practică și a unor modele de conduită socială. Proiectul urmărește, de asemenea, să le ofere tinerilor belgieni oportunitatea de a cunoaște aspecte de cultură, tradiție și ospitalitate românească”, a precizat prof. Alin Danciu, directorul Şcolii Gimnaziale Sâncraiu de Mureş.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

“Fazarea proiectului Reabilitarea sitului poluat istoric – Iaz Batal 30 ha – Târgu-Mureş”

Primăria municipiului Târgu-Mureş, în calitate de beneficiar, implementează proiectul “Fazarea proiectului Reabilitarea sitului poluat istoric …

Share
Share