BC Mureș a transferat al treilea „stranier” BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 195 Vizualizări

BC Mureș a transferat al treilea „stranier”

Ultima achiziție a echipei de baschet masculin BC Mureș Târgu-Mureș este jucătorul sârb Milivoje Mijovic. Noul jucător este născut la Belgrad, în 18 decembrie 1991, are 2.00 metri şi joacă pe postul de extremă de forţă (power forward). A jucat în ultimul sezon la echipa Kozuv în prima ligă din Macedonia, unde în 38 de meciuri jucate (22 în campionat şi 16 în Liga Balcanică) a avut în medie 33 de minute jucate, cu 15,8 puncte marcate, aproape 10 recuperări şi 2 pase decisive pe meci. A avut procentaje de 49% la aruncări, 32% la aruncările de 3 puncte şi 77% la libere. Mijovic şi-a început cariera de jucător profesionist în 2011 la Radnicki Beograd, după care între 2012-2016 a Rogaska Crystal în prima ligă din Slovenia.

„Am auzit foarte multe lucruri pozitive despre echipă, club și despre stafful technic. Cred că este o bună oportunitate de a mă impune ca jucător de baschet.  Am vorbit cu câțiva jucători care au jucat la Mureș, ei mi-au spus că este unul dintre cele mai frumoase orașe din România, și cei de acolo iubesc foarte mult baschetul. Nu prea îmi place să vorbesc despre mine, dar dacă trebuie să aleg, atunci cred că ar fi energia, puterea care pot aduce pe parchet”, a declarat noul jucător pentru site-ul oficial al BC Mureș. Este al treilea jucător străin din lotul care se conturează, după Goran Martinic, care a decis să rămână și Alexandar Mladenovic, revenit în „junglă”, după două sezoane petrecute la BCM U Pitești.

Debut dificil, cu duel „inedit”

Noua ediție a Ligii Naționale va debuta în 7 octombrie, mureșenii urmând să evolueze în prima etapă în deplasare, la CS Phoenix Galați. Prima partidă de pe teren propriu va avea loc în compania echuipei SCM U Craiova, programată după o săptămână, în 14 octombrie. Programul echipei mureșene se anunță din start unul dificil, cu o a treia etapă pe care o vor disputa pe terenul finalistei ultimei ediții a campionatului, CSM Eximbank București, urmată de confruntarea de pe teren propriu cu campioana ediției trecute, CSM Oradea. Startul oficial al sezonului se va da însă în 30 septembrie, când mureșenii vor înfrunta în partida tur pentru accederea în Final 8 al Cupei României, în deplasare, la BCM U Pitești, terenul pe care au disputat în ediția trecută finala competiției. Jocul retur se va disputa miercuri, 4 octombrie la Târgu-Mureş. Se anunță un duel interesant între pivoții celor două echipe, cu revenitul Mladenovic şi fostul căpitan al mureșenilor, Lázár László, care au făcut o „rocadă” înaintea noului sezon.

Foto: BC Mureș

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE