Câștigătorii școlii de vară de antreprenoriat: afaceri cu fripturi din microproteine și cosmetice bio Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 189 Vizualizări

Câștigătorii școlii de vară de antreprenoriat: afaceri cu fripturi din microproteine și cosmetice bio

Academia Internațională de Vară BEST(Boost your Entrepreneurship Skills in Transylvania), organizată de Unversitatea „Petru Maior” din Târgu Mureș, în perioada 10-14 iulie, și-a desemnat câștigătorii. Școla de vară BEST a pus la încercare creativitatea câtorva zeci de studenți din Franța, Republica Moldova și Târgu Mureș, care, împărțiți în șase echipe au dezvoltat proiecte de afaceri, pornind de la tema ediției din acest an –Aroma Afacerilor.

Vineri, 14 iulie, în Aula Magna UPM, de la ora 9.30, echipele și-au prezentat proiectele și planurile de afaceri, iar seara, juriul format din oameni de afaceri și profesori universitari, au anunțat câștigătorii.

Marele Premiu BEST 2017

Echipa care a reușit să impresioneze juriul BEST în acest și au reușit să-și adjudece Marele Premiu BEST 2017 au venit cu o idee care, spun cei din echipa My Steak, ar putea revoluționa industria alimentară la nivel global. Pe scurt, My Steak au venit cu un plan de afaceri și cu un produs prin care încearcă să le ofere celor cărora le place gustul cărnii, dar ar vrea să și-o scoată din meniu, o variantă realizată din microproteine, care, spre deosebire de produsele din soia, să păstreze texturile și gustul mai multor tipuri de carne.

Premiul BEST Value Proposition l-au obținut cei din echipa Flavoured BioTy, care au și preparat câteva produse pe parcursul școlii de vară și, anume, cosmetice Bio realizate din materii prime locale. Mai multe despre ei și produsele lor vă invit să citiți într-un articol separat, până atunci amintesc celelalte echipe și proiectele pe care le-au realizat și susținut.

Celelalte patru proiecte antreprenoriale prezentate au primit câte un premiu special. Așadar, Premiul special pentru abordarea de marketing l-au primit cei din echipa „Healthy Rapid Food”, care vor să dezvolte o rețea de restaurante care să ofere o alternativă consumatorilor de fast-food. Aceștia și-au propus să vină în întâmpinarea oamenilor cu un meniu adaptabil bazat pe produse locale proaspete. De asemenea, dorindu-și să integreze în meniu și preparate realizate din insecte.

Premiul special pentru sustenabilitate financiară l-au primit cei din echipa Nutri Nails care s-au gândit să producă lacuri de unghii aromate. Tot premii speciale au primit și cei din echipele: Flavour Education, care vor să realizeze o casetă cu arome gestionată digital pentru educația copiilor, și Aroma Terapy Relief Center, echipă care s-a gândit să dezvolte un centru complex de terapie bazat pe produse apicole.
După fiecare prezentare, studenții au trebuit să facă față întrebărilor venite din sală, în special din partea juriului, felul în care au răspuns, contrbuind, de asemenea, în a-i convinge pe aceștia de viabilitatea planului de afaceri prezentat.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE