Școală de vară pentru profesorii de istorie Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 480 Vizualizări

Școală de vară pentru profesorii de istorie

Școala de Vară „Marele Război: trăiri, memorii, consecințe” se va desfășura în Complexul „Weekend” din Târgu Mureș în perioada 21-26 iulie 2017. Societatea de Studii Istorice din România (SSIR) organizează o Școala de Vară împreună cu Universitatea „Petru Maior”, prin Departamentul Istorie și Relații Internaționale.
„Activitățile de formare clasice vor fi îmbinate cu forme interactive de pregătire, incluzând vizite de studiu la diverse obiective din municipiul Târgu Mureș și din județul Mureș”, se precizează în anunțul publicat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

Istorici importanți la Școala de vară din Târgu Mureș

„Considerăm că acest eveniment reprezintă o oportunitate în dezvoltarea profesională a profesoruilui de istorie, dar și o ocazie pentru crearea unor relații de prietenie cu istorici valoroși din România”, transmite Constantin Bogoșel, inspector școlar pentru istorie și discipline socio-umane.

Potrivit anunțului publicat de ISJ Mureș, au acceptat invitațiile de a participa la Școala de Vară: prof. univ. dr. Laurențiu Vlad, prorector al Universității din București, prof. univ. dr. Bogdan Murgescu, președinte SSIR, Universitatea din București, prof. univ. dr. Ioan Bolovan, Universitatea Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, dr. Maria Alexandra Pantea, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, dr. Gheorghe Negustor, Universitatea „Babeș-Bolyai”, dr. Oana Habor, Muzeul Universității „Babeș-Bolyai”, dr. Ana Maria Stan, Muzeul Universității „Babeș-Bolyai”, prof. dr. Dumitru Tomoni, vicepreședinte SSIR, prof. univ. dr. Ligia Livadă Cadeschi, Universitatea din București, prof. dr. Bogdan Teodorescu, dr Lucian Nastasă, Institutul de Istorie „G. Barițiu” din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Mihaela Grancea, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Universitatea din București, și conf. univ. dr. Constantin Paul Mihailciuc, Universitatea din București.

Festivitatea de deschidere a Școlii de Vară se va desfășura vineri, 21 iulie, de la ora 10.00 în Aula Magna Universității „Petru Maior” din Târgu Mureș. Partenerii evenimentului sunt: Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Primăria Municipiului Târgu Mureș, Muzeul Județean Mureș și Institutul de Cercetări Socio-Umane „Gheorghe Șincai” din Târgu Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE