UPDATE. Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală. Un tânăr sub control judiciar Comunicate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 471 Vizualizări

UPDATE. Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală. Un tânăr sub control judiciar

Împotriva unui tânăr, de 27 de ani, a fost luată măsura controlului judiciar, în urma a 30 de percheziţii efectuate de poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice, în judeţele Mureş şi Cluj, la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de aproape 250.000 de euro prin evaziune fiscală, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

La data de 19 iulie a.c., 58 de poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Mureş şi Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au desfăşurat 30 de percheziţii domiciliare la sediile unor societăţi comerciale şi la locuințele reprezentanţilor legali ale acestora.

Activitățile se desfășoară într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2013 – august 2016, reprezentanţii unui agent economic din judeţul Mureş ar fi efectuat tranzacții comerciale fictive cu 14 societăţi din judeţele Mureş şi Cluj, valoarea livrărilor ridicându-se la peste 2.750.000 de lei.

În fapt, societatea din Tîrgu Mureş ar fi creat un circuit în care ar fi fost angrenate societăţi de tip „fantomă”, prin care ar fi obţinut deduceri fiscale ilegale.

Prejudiciul adus bugetului de stat este de aproximativ 250.000 de euro.

Un tânăr, de 27 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind dispusă continuarea urmăririi penale faţă de acesta pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.

La data de 20 iulie a.c., instanţa de judecată a dispus faţă de tânăr, măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE