Centrul Cardio Med a inaugurat o filială la Reghin Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4230 Vizualizări

Centrul Cardio Med a inaugurat o filială la Reghin

Joi, 21 iulie, a avut loc deschiderea oficială a filialei Reghin a Centrului Medical Cardio Med, unitate dotată cu un echipament de Computer Tomografie Multislice de 64 de canale, un cabinet de ecocardiografie și cabinete de consultații medicale în specialitate cardiologie. Centrul se află în incinta Policlinicii din municipiu.

Venind în întâmpinarea nevoilor comunității din această zonă, Centrul Medical Cardio Med reușește prin această dotare să pună la dispoziția bolnavilor reghineni și din zonele învecinate o aparatură de înaltă performanță destinată în primul rând bolilor cardiovasculare dar și altor tipuri de patologii care pot fi diagnosticate prin computer tomografie.
La festivitatea de deschidere au participat primarul Municipiului Reghin, Maria Precup, Excelența Sa Prințul Dimitrie Sturdza, senatorul PSD, Horea Soporan, președintele PSD Mureș, Vasile Gliga, viceprimarul municipiului Reghin, Mark Endre Dezso, precum și fondatorii centrului Cardio Med, Prof. Dr. Benedek Imre și Prof. Dr. Benedek Theodora.
În luările lor de cuvânt, oficialitățile participante au punctat importanța acestei investiții în sistemul sanitar al municipiului Reghin și au lăudat eforturile susținute ale fondatorilor pentru continua îmbunătățire a asistenței medicale a bolnavilor cardiovasculari, concretizate de-a lungul timpului prin numeroase priorități și reușite.
“De mult, Reghinul își dorea un CT și aparatură de imagistică, dar și celelalte tratamente colaterale”, a spus primarul Maria Precup.
“E un eveniment extraordinar, se modernizează orașul Reghin, mulțumită doamnei primar, îmi pare foarte bine că a venit și dumneai aici, l-am întâlnit pe domnul profesor Benedek printr-o întâmplare, la o vânătoare, și ne-am împrietenit. Ce a făcut el acum pentru Reghin aici și, mai ales, pentru cei bolnavi de inimă este o treabă extraordinară”, a subliniat Prințul Dimitrie Sturdza.

 


Conform fondatorilor Centrului Cardio Med, investiția se ridică la 1 milion de euro, reușind să introducă computer tomografia în gama examinărilor de înaltă specialitate accesibile bolnavilor din Reghin, care vor reuși să beneficieze de aceste investigații la ei acasă.


“Reghinul va intra în istorie pentru că este printre puținele orașe din România care deține un computer tomograf performant. Avem o echipă numeroasă care stă în spatele acestui centru, care dorește să se extindă în tot județul Mureș și dorește să fie o completare, nu o concurență medicilor prezenți în Reghin, pentru că aduce un plus”, a declarat Prof. Dr. Benedek Imre.


“Practic, este aceeași echipă care lucrează și la Tîrgu Mureș, pentru că tocmai aceasta este ideea ca experiența care se acumulează într-un loc să fie împărtășită și în celălalt loc, pentru a crește calitatea”, a completat Prof. Dr. Benedek Theodora.
Echipamentul este singurul computer tomograf disponibil în prezent în municipiul Reghin, iar examinările vor putea fi decontate de casa de asigurări.
Punctul de lucru al Cardio Med este deschis zilnic între 8-16. (S. G.)

Sursă foto – Municipiul Reghin

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE