Viața de student al UMF, aprofundată de 150 de liceeni din întreaga țară Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 609 Vizualizări

Viața de student al UMF, aprofundată de 150 de liceeni din întreaga țară

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș a dat startul ediției cu numărul cinci a îndrăgitului program „Universitatea de Vară pentru Elevi”, organizat în parteneriat cu Liga Studenților din Tîrgu Mureș. Cei 150 de elevi participanți au fost întâmpinați luni, 24 iulie, de către decanul Facultății de Medicină, prof. univ. dr. Ovidiu S. Cotoi, cadre didactice, studenți și voluntari ai Ligii Studenților din Tîrgu Mureș. „În numele Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș și în numele Facultății de Medicină, doresc să vă mulțumesc că ați ales UMF Tîrgu Mureș. Sper din suflet să vă placă, să înțelegeți ce trebuie să facem în această Universitate și, de ce nu, anul viitor să deveniți studenții noștri”, le-a transmis prof. univ. dr. Ovidiu S. Cotoi.

Activități grupate pe cele trei facultăți

Cei 150 de liceeni participanți, absolvenți ai clasei a XI-a, vor trăi timp de o săptămână viața de student la Medicină, Medicină Dentară și Farmacie și vor participa la cursuri și lucrări practice specifice facultății la care au aplicat. Nu în ultimul rând, vor avea parte și de activități extrașcolare. ”Participanții la această universitate de vară vin din întreaga țară. Rămânem surprinși an de an de numărul mare de participanți, de elevii de liceu care doresc să se îndrepte spre o carieră în medicină. Astfel, am reușit și în acest an să adunăm elevi din fiecare colț al țării. Noi ne axăm cel mai mult pe județele care sunt oarecum în apropiere de județul Mureș. Vin, de regulă, din toată țara, iar în urma participării la Universitatea de Vară devin studenți ai Universității de Medicină și Farmacie Tîrgu Mureș în anul următor. Anul acesta avem 150 de participanți, structurați pe cele trei facultăți din cadrul UMF, Medicină, Farmacie și Stomatologie. Ei au parte de un program foarte diversificat, în funcție de facultatea pe care și-au ales-o, fapt pentru care vor lua parte la activități specifice fiecărei facultăți în parte, la Stomatologie urmează să construiască dinți, la Farmacie vor studia materiile de bază, iar la Medicina Generală, de asemenea, vor studia materiile de bază. Activitățile didactice se vor desfășura dimineața, urmând ca în cursul după amiezii să le organizăm un program social, de entertaiment, astfel ca ei să vadă și cealaltă parte a Tîrgu Mureșului, cea socială, și de ce pot alege acest oraș și al facilităților pe care le oferă”, a precizat Iuliu Cocuz, președintele Ligii Studenților din Tîrgu Mureș, organizator al „Universității de Vară pentru Elevi”.

Singura universitate de vară gratuită din țară

Proiectul „Universitatea de Vară pentru Elevi” este finan- țat printr-un proiect câștigat de UMF Tîrgu Mureș, fapt ce face ca programul să fie gratuit pentru participanți. ”Este al doilea an consecutiv când se întâmplă acest lucru, lumea este din ce în ce mai încântată. Dintre toate universitățile de vară din țară, cea de la UMF Tîrgu Mureș este singura gratuită, unde elevii nu suportă niciun cost, tocmai datorită proiectului câștigat de Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș”, a mai declarat Iuliu Cocuz.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE