Rămas bun, Virgil Lăcătușu! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1173 Vizualizări

Rămas bun, Virgil Lăcătușu!

Pentru cei mai tineri dintre cititori, numele colonelului Virgil Lăcătușu este legat de istoria recentă a clubului ASA Tîrgu Mureș, adică ultimii ani, în care echipa de fotbal prim divizonară a orașului a activat în prima ligă. A fost omul care prin disciplină și organizare a activat cu folos în diferite zone de management ale clubului.
Pentru cei cu state ceva mai vechi în fotbal, Virgil Lăcătușu este omul care a preluat și a condus echipa de fotbal Asociația Sportivă Armata Tîrgu Mureș, în momente extrem de complicate. Era perioada anilor 2001-2002 când echipa militară ieșea de sub tutelea MApN, fără vreo perspectivă clară. După ani mulți de glorie pe prima scenă fotbalistică și apoi de evoluție solidă în liga secundă, vreme de mai multe sezoane, ASA s-a trezit în pragul desființării. Bani de la bugetul local nu veneau atunci, iar Ministerul Apărării Naționale ajuta echipa doar cu baza sportivă. Cu toate acestea, ASA, echipa de suflet a mureșenilor, a mai rezistat câteva sezoane în ligile inferioare. A fost în mare parte meritul lui Virgil Lăcătușu, care prin spiritul său viu, prin bună organizare și rigoare a reușit să adune în jurul echipei oameni utili, păstrând o vreme, cât s-a putut, formația mureșeană în viață.
În 2005, Asociația Sportivă Armata s-a desființat, dar Virgil Lăcătușu nu a putut rămâne departe de marea sa pasiune, fotbalul. A fost cooptat în conducerea echipei care, formată pe structura Trans-Sil, a reprezentat Mureșul în Liga 1, în ultimii ani. Aici a muncit până i-a permis sănătatea, fiind un model de organizare, disciplină și rigoare. În pofida acestor atribute care dau aparența unui profil dur, Virgil Lăcătușu a fost un om de o jovialitate neobișnuită, generos, extrem de plăcut. Îl vom păstra așa în amintirea noastră și în rugăciuni. Dumnezeu să îl aibă în pază!
Florin M. SANDOR

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE