Consilierii reghineni se întrunesc în ședință ordinară Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 332 Vizualizări

Consilierii reghineni se întrunesc în ședință ordinară

Consilierii reghineni se întrunesc astăzi în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Reghin pe luna iulie, având pe ordinea de zi 16 proiecte de hotărâre și punctul diverse. În cadrul ședinței, consilierii  vor avea spre aprobare rectificarea Bugetului Local al UAT Reghin pe anul 2017

Suplimetări de fonduri la învățământ și salubritate

Potrivit proiectului, la capitolul cheltuieli, se propune o suplimentare cu 48.000 la  Învățământ  (8.000 lei pentru Școala Gimnazială nr. 4 Apalina, 40.000 lei pentru Școala Gimnazială „Florea Bogdan, 7.000 lei pentru Grădinița cu Program Prelungit nr. 4 și 14.000 lei pentru Grădinița cu program Prelungit nr. 5),  78.000 lei la Cultură, recreere , religie , sport (20.000 lei pentru ștrand, 50.000 zone verzi și 8.000 lei alte cheltuieli), 553.000 la Mediu și Ape, pentru salubritate, și 700.000 lei la secțiunea Transporturi și comunicații, respectiv cheltuieli cu reparații drumuri.

Emisiune Etno TV realizată la Muzeul Etnografic

Alt proiect aflat pe ordinea de zi de joi, 27 iulie, are în vedere aprobarea cooperării dintre Municipiul Reghin și Asociația Culturală „Pe Mureș și pe Târnavă” în vederea realizării unei emisiuni televizate în data de 5 septembrie 2017 care va avea drept locație Muzeul Etnografic „Anton Badea” și care va fi difuzată în cadrul televiziunii Etno TV. Evenimentul își propune să promoveze și să afirme, prin intermediul unor artiști de marcă ai folclorului românesc național și local, respectiv Sava Negrean Brudașcu, Veta Biriș, Nicolae Mureșan, Mariana Anghel, Ciprian și Mihaela Istrate, Maria Neag, Sorin Pantea, Doru Pop, Mihaela Botoș, Anca Branea, acompaniați de Orchestra „Hora” a Casei de Cultură „Eugen Nicoară”, imaginea municipiului Reghin și a comunității locale , păstrătoare a datinilor și obiceiurilor românești, a identității etnice, lingvistice, cultural-artistice și religioase a românilor. În scopul realizării acestui demers, Asociația Culturală „Pe Mureș și pe Târnave” solicită cooperarea și sprijinul financiar al Municipiului Reghin cu privire la alocarea sumei de 7.500 de lei reprezentând cheltuieli cu închirierea spațiului, de difuzare a emisiunii, cazarea și masa artiștilor participanți, urmând ca asociația să suporte cheltuielile cu onorariile artiștilor.

Alocări de fonduri pentru Ansamblul „Doina Mureșului”

Alt proiect care își așteaptă aprobarea din partea consilierilor se referă la aprobarea deplasării Ansamblului de dansuri populare românești ,,Doina Mureșului ‟ din cadrul Casei de Cultură „Eugen Nicoară” Reghin în vederea participării la Festivalul Internațional de folclor din Rimini-Italia, în perioada 4-9 august 2017. Proiectul prevede alocarea din bugetul local a sumei de 16.000 de lei pentru cheltuieli de transport a ansamblului care va participa la Festivalul Internațional de folclor din Rimini-Italia.

Alte priecte aflate pe ordinea de zi sunt legate de  numirea reprezentanțiilor Consiliului Local în Consiliile de Administrație la unitățile de învățământ din Municipiul Reghin,  aprobarea componenței delegației Municipiului Reghin ce se va deplasa în localitatea Érd-Ungaria, în perioada 1-4 septembrie 2017 și a delegației Municipiului Reghin ce se va deplasa în localitatea Ungheni-Republica Moldova, în perioada 18-21 august 2017, stabilirea salariilor de bază pentru funcțiile publice și funcțiile de specialitate-personal contractual din cadrul Aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Reghin, precum și din serviciile din subordinea acestuia, precum și aprobarea prelungirii, prin act adițional ,pe o perioadă de doi ani a duratei Contractelor de închiriere nr.136/19.08.2015 și 137/19.08.2015 pentru suprafețele de teren aparținând domeniului public al Municipiului Reghin, situate în Parcul Tineretului.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE