Home / Cultură / Proiecția filmului „Jina” în cadrul Festivalului „Sus pe muntele din Jina”
Sursa foto: www.sibiu-turism.ro

Proiecția filmului „Jina” în cadrul Festivalului „Sus pe muntele din Jina”

Distribuie

Proiecţia filmului „Jina”, în regia lui Dumitru Budrala, va avea loc sâmbătă, 29 iulie 2017, de la ora 22 în cadrul Festivalului „Sus pe muntele din Jina”. Filmul va fi proiectat pe un ecran imens, în aer liber, în Șesul Jinarilor, în prezența regizorului Dumitru Budrala, se arată într-un comunicat emis de Astra Film Sibiu.

„Filmul «Jina» este, în egală măsură, o cronică a Jinei şi un tablou în culori vii al vieţii de la munte, construită în jurul oieritului, cu tradiţiile şi regulile ei, păstrate de la începuturi şi până în prezent.” a declarat Dumitru Budrala, regizor și director fondator Astra Film Sibiu.

Situată istoric pe graniţa militară a Transilvaniei, Jina e „satul celor şapte coline”, filmate aerian în deplina lor maiestate, un loc-hotar cu o privelişte a lumii până departe prin ţări şi imperii, cu cele mai bune păşuni alpine ale străbunei Europe, dar şi cu „cele mai bune şcoli poporale din patrie”, cu moşi şi moşii, cu oameni şi păduri integre.

Filmul porneşte de la fascinația regizorului pentru realismul magic al existenţei de păstor, pentru povestea pe care o spun munţii, râurile, fluierele ciobanilor şi tălăngile oilor. Dumitru Budrala creează o experiență audio-vizuală remarcabilă; cadrele aeriene panoramice ale satului sunt completate de muzică de fluier şi de cântece tradiţionale, iar filmul ne invită la o călătorie fabuloasă prin istoria şi mitologia unei localităţi vechi din mărginime.

Dumitru Budrala este cunoscut pentru filmele „Blestemul ariciului”, „Drumul regelui – Transalpina” şi „La drum”. Filmele au avut un circuit festivalier impresionant, fiind selecționate în festivaluri de prestigiu din Europa, America de Nord și de Sud, Asia și Africa.

Link trailer: https://www.youtube.com/watch?v=gy93Rulp2Uc&feature=youtu.be

O producție Astra Film Sibiu
Cu sprijinul CNM Astra, Primăria Jina, Ministerul Culturii și Identității Naționale

Andrei VORNICU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO. Importanța digitizării ziarelor, dezbătută la evenimentul „Digitalizare/ DigitalizOare?”, susținut la Biblioteca Județeană „Astra” Sibiu

Distribuie Compania Arcanum, împreună cu Biblioteca Județeană „Astra” Sibiu, a organizat vineri, 22 martie, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.