Soluții pentru parcările târgumureșene propuse de ABA Mureș Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1669 Vizualizări

Soluții pentru parcările târgumureșene propuse de ABA Mureș

Cristian Bratanovici, directorul Administrației Bazinale de Apă Mureș, a prezentat în cadrul Colegiului Prefectural, desfășurat miercuri, 26 iulie, un sistem de parcari alternativ pentru municipiul Tîrgu Mureș.

Directorul Administrației Bazinale de Apă Mureș, Cristian Bratanovici și-a început raportul cu prezentarea câtorva dintre lucrările demarate de instituția pe care o coordonează. ”În ce privește lucrările finanțate din sursele proprii ale Administrației Naționale Apele Române sunt lucrările de pe râul Mureș și afluenți din zona localității Rușii Munți și din localitatea Văleni. Din păcate, ca la noi, nu ca la alții, situația terenurilor ne cam încurcă și gradul de realizare, practic, nu poate fi acela pe care ni l-am dorit, în special pe raza comunei Rușii Munți. Sperăm că, printr-o consultare publică și cu ajutorul primăriei, să încercăm să rezolvăm această situație, nu putem, dacă nu avem componenta legală privind proprietatea acestor terenuri, demara proiectul într-un ritm mai accelerat. Tot pe râul Mureș, pe raza orașului Luduș, avem acea componentă rămasă cu care și închidem lucrarea de apărare împotriva inundațiilor în Luduș, respectiv o supraînălțare de dig, chiar în dreptul Fabricii de Zahăr, cu care practic finalizăm linia de apărare a orașului Luduș. De asemenea, avem o lucrare de o amploare foarte mare pe raza localității Mica, pe Târnava Mică. Din cauza faptului că bugetul de stat nu era prea generos în a finanța aceste lucrări, am luat-o în finanțarea Administrației Naționale Apele Române, respectiv a Administrației Bazinale de Apă Mureș și încercăm să o finalizăm în cursul acestui an”, a precizat  Cristian Bratanovici.

Sistem de parcare alternativ

Alt subiect atins de directorul ABA Mureș a fost cel al pârâului Poklos, precum și a problemelor legate de locurile de parcare. ”În acest an, tot cu finanțare din surse proprii, reușim să închidem lucrarea de pe Poklos. Vinerea trecută am făcut și pasul doi, după lungi tergiversări, am reușit să reluăm discuțiile și cu Primăria Tîrgu Mureș, încercăm să găsim soluții comune, astfel încât orașul să fie protejat împotriva inundațiilor, să găsim și suportul tehnic necesar pentru a soluționa problema parcărilor din Tîrgu Mureș. Încercăm cu primăria să facem un sistem între strada Gheorghe Doja și podul de pe Libertății, un sistem de parcare alternativ, făcut pe o structură elastică, cu zăbrele din confecții metalice care se poate betona și asfalta, încât să creem anumite spații de parcare alternativă.  Singurul lucru care devine altfel decât ce a fost înainte este ca parcarea să se facă de pe banda din stânga și așa am putea crea pe sectorul de la 1 Decembrie, până pe Libertății”, a precizat directorul ABA Mureș.

Aleile pietonale cedate primăriei în administrare

Altă temă atinsă a fost cea a aleilor pietonale și a pistelor de biciclete de pe malul Mureșului, zona Aleea Carpați. „Am reușit să punem în discuție un protocol vizavi de numărul foarte mare de sesizări din partea cetățenilor din Aleea Carpați cu privire la acele alei pietonale și piste de biciclete pe care noi le-am construit și le-am realizat în cadrul programului de mediu cu mai mulți ani în urmă. Noi, ca administrație, neavând un statut, nu avem  posibilitatea de a le controla din punct de vedere al sistemului de pază, ordine și salubritate. Am convenit cu primăria să le cedăm practic în administrare, astfel încât să evităm acele vandalisme în urma cărora au dispărut coșurile, au fost distruse băncile. Din cei 11 stâlpi de iluminat ornamentali, patru i-am recuperat. Suntem dispuși să revenim la situația de la care am pornit, finalizând acea investiție, și să o cedăm primăriei cu acceptul de a o păzi, de a asigura salubritatea. Mai mult de atât, pe malul drept, am și creat în planul lucrărilor executate o pârghie în care am putea amenaja zona de spații verzi, care pot fi create după Uzina de apă, spre Unirii”, a subliniat Cristian Bratanovici.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE