Home / Comunicate / Lemn pentru viori confiscat

Lemn pentru viori confiscat

Distribuie

Poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice şi ai Secției Rurale Nr. 8 Petelea, cu sprijinul reprezentanților Gărzii Forestiere Brașov s-au deplasat în data de 25 iulie în localitatea Hodac, satul Bicașu, la domiciliul unui bărbat unde existau indicii că se află depozitată o cantitate de cherestea din specia paltin, fără proveniență legală.
La fața locului, în fața imobilului, a fost identificată o cantitate de material lemnos, pentru care proprietarul nu a putut pune la dispoziție documente de proveniență, iar după inventarierea lemnului de către reprezentanții Ocolului Silvic Reghin, a rezultat un volum de 1,90 mc cherestea, din specia paltin.
Totodată, a reieşit faptul că materialul lemnos confiscat face parte din categoria “paltinului creț”, o specie care nu se regăsește în silvicultura de specialitate, însă pe piața neagră are o valoare foarte mare, fiind folosit la fabricarea instrumentelor muzicale. Valoarea celor 1,90 mc de lemn confiscaţi este de aproximativ 18.000-20.000 de lei.
Deținătorul cantităţii de material lemnos a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 6.000 de lei, pentru deținere de material lemnos fără proveniență legală, iar cantitatea de cherestea a fost confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Reghin.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice vânzarea băuturilor energizante minorilor

Distribuie Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni, 11 martie, legea care interzice vânzarea băuturilor energizante …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.