Sorin Megheșan, primarul municipiului Târnăveni, demontează acuzațiile nefondate Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 660 Vizualizări

Sorin Megheșan, primarul municipiului Târnăveni, demontează acuzațiile nefondate

Sorin Megheșan, primarul municipiului Târnăveni, a răspuns astăzi pe rețeaua de socializare Facebook, unor acuzații nefondate privind noua grilă de salarizare aplicată în administrația publică municipală, respectiv așa-zisa nemodernizare a pieței de zi din municipiu.

Redăm mai jos răspunsul primarului:

“În ultimele zile, Târnăveniul se află pe lista de preocupări a unora, care preferă ca, fără nicio documentare jurnalistică, să aducă în spațiul public acuze nejustificate și minciuni.
Conform prevederilor art. 38 din Legea 153/2017, așa numita lege a salarizării, pentru familia ocupaţională „Administraţie”, aplicarea legii se face, obligatoriu, de la 1 iulie 2017.
În aceeași lege se stipulează că indemnizațiile primarului și viceprimarului sunt IDENTICE pentru același tip de localitate, raportată la numărul de locuitori. Celelalte salarii ale aparatului primăriilor se stabilesc, conform grilei naționale, prin hotărâre a Consiliului Local, în urma consultării organizaţiei sindicale reprezentative la nivel de unitate.
Exact așa am făcut, în aplicarea și cu RESPECTAREA STRICTĂ A LEGII. Noi, la fel ca toate Primăriile din țară!
Este interesant că, la Târnăveni, consilierii locali PSD, cu o singură excepție, s-au abținut de la votul care pune în aplicare tocmai o hotărâre a Guvernului PSD, devenită lege. Dar, aceiași consilieri PSD au votat PENTRU mărirea propriilor indemnizații. Războiul absurd pe care îl poartă PSD Târnăveni împotriva Guvernului PSD nu se mai duce, așadar, atunci când consilierii acestui partid își votează veniturile proprii.
Dar, minciunile nu se opresc aici.
Se spune că am transferat sumele necesare pentru proiectul de modernizare a pieței în fondul de salarii. Nimic mai fals! În acest an, demarăm licitația pentru refacerea pieței de zi. Acest lucru nu s-a întâmplat până acum, pentru că am așteptat distribuirea sumelor în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală unde, unul dintre proiectele la care echipa Primăriei a muncit temeinic, era tocmai cel legat de Piață. Nu am primit bani de la Guvernul PSD, așa că vom aloca sumele necesare din bugetul local. În 2017 facem licitația, iar în 2018 vom avea, în mod sigur, o piață nouă și modernă.
La Târnăveni aplicăm legea și încercăm, din fondurile existente în bugetul local, să investim cât mai mult pentru confortul comunității locale. Așteptăm ca, în viitor, atunci când suntem criticați să primim și dreptul de a ne spune părerea, înainte de a fi puși la zid. Este o regulă elementară de bun simț jurnalistic și politic”, a postat Sorin Megheșan pe contul său de FB.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE