Trei întrebări pentru Ducu Bertzi la Festivalul Sighișoara Medievală Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 422 Vizualizări

Trei întrebări pentru Ducu Bertzi la Festivalul Sighișoara Medievală

Cunoscutul interpret de muzică folk Ducu Bertzi a susținut un concert în Piața Centrală din Sighișoara la finalul primei zile a Festivalului Sighișoara Medievală, în 28 iulie. Cântărețul a fost bine primit de public, care a știut pe de rost multe dintre piesele din repertoriu și le-a cântat împreună cu solistul. La finalul concertului, Ducu Bertzi a făcut poze cu fanii și a vorbit cu ei. Cu această ocazie l-am abordat și eu ca să-i adresez trei întrebări despre Sighișoara.

Ducu Bertzi and friends (Foto: Andrei Vornicu)

Reporter: Vă mai amintiți cum a fost prima oară când ați vizitat sighișoara sau prima oară când ați cântat aici? Sau ambele.
Ducu Bertzi: Când am venit prima dată în Sighișoara, atunci am și cântat. Nu mai știu când a fost asta, dar ce știu este că mi-a adus aminte astăzi un coleg de radio că acum 20 ani am cântat în Piața Rățuștelor, era arhiplin, colegii care au cântat înaintea mea au cântat foarte puțin și au plecat fiindcă aveau de mers în altă parte, și m-au lăsat pe mine la urmă. Am cântat ce-am cântat… și nu mai puteam, voiam să plec de pe scenă, dar n-aveam cum să ies, eram înconjurat din toate părțile. Așa că a trebuit să reiau toate piesele, plus altele. Până la urmă am apelat la jandarmi care au venit și m-au luat pe sus și sunt niște trepte acolo foarte abrupte, pe care le-am parcurs în aer (râde). Am fost de foarte multe ori aici.
Rep.: Care e cea mai frumoasă amintire care vă leagă de Sighișoara?
D.B.: Sunt foarte multe. După Sighetu Marmației, orașul în care sunt născut, al doilea oraș pe care îl iubesc din suflet este Sighișoara. Au fost momente în care n-am cântat. De exemplu, într-o iarnă, veneam cu trenul de la Arad și m-am plictisit de călătorit, așa că m-am dat jos. Am mâncat, apoi am urcat pe deal și am privit împrejurimile, iar seara m-am urcat în alt tren și am continuat drumul. Am multe amintiri fiindcă am și foarte mulți prieteni buni aici, și mă simt mereu foarte bine.
Rep.: Cum v-ați simțit să cântați în seara asta? Ați avut parte de un public numeros și entuziast.
D.B.: A fost un public extaordinar. Un public destul de dificil dintr-un punct de vedere fiindcă, dacă în altă parte este un concert de muzică folk, publicul e mai nișat. Aici era public de medieval, deci și de folk și de alte genuri muzicale, și trebuia să-i aduci pe toți la un numitor comun. A ieșit bine toată seara și sunt fericit pentru asta.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE