Bugetul județean, rectificat. Spitalul Județean, plus de 9,3 milioane de lei Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 791 Vizualizări

Bugetul județean, rectificat. Spitalul Județean, plus de 9,3 milioane de lei

 

Bugetul județean a fost rectificat în ultima ședință a Consiliului Județean. La capitolul venituri, bugetul general al județului a ajuns la 561,513 milioane de lei, iar la cel de cheltuieli la suma de aproape 700 de milioane de lei, mai exact 698,793 de milioane de lei. Cea mai importantă majorare este la nivelul Spitalului Clinic Județean Mureș, care primește aproape 9,3 milioane de lei suplimentare a bugetului.

 

Consilierii județeni mureșeni au aprobat în ședința din 27 iulie rectificarea bugetului județean.
Astfel, au fost alocate 21.000 de lei pentru justa despăgubire pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes județean ”Modernizarea drumurilor județene DJ151B și DJ142, Ungheni (DN15) – Mica – Târnăveni (DN14A) – județul Mureș”.
Alte 140.000 de lei, la solicitarea Direcţiei Dezvoltare Regională şi Implementare Proiecte, au fost aprobate și vor fi destinate pentru realizarea documentaţiei tehnico-economice şi obţinerea avizelor şi acordurilor prevăzute în certificatul de urbanism aferente obiectivului de investiţii „Eficientizare energetică şi lucrări conexe la clădirea administrativă a Consiliului Judeţean Mureş”. “Suma necesară va fi acoperită parţial prin redistribuirea sumei de 26.000 lei aprobată pentru obiectivul de investiţii „SF, avize Instalație de climatizare la sediul administrativ situat în Tîrgu Mureș, str. Primăriei nr. 2”, acesta urmând să devină parte componentă a noului obiectiv de investiţii a cărui finanţare se intenţionează a fi realizată din fonduri europene în cadrul POR 2014-2020”, se arată în expunerea de motive care a însoțit proiectul de hotărâre.
Aceeași direcție a solicitat alocarea a 165.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor la investiția „Parc auto pentru sporturi cu motor”. Din această sumă, 15.000 de lei vor fi destinați plății serviciilor de coordonator de sănătate şi securitate în muncă, pe durata elaborării şi a realizării lucrărilor proiectului, iar 150.000 lei pentru cheltuieli cu energia electrică, gazele naturale şi apa necesare efectuării probelor tehnologice şi asigurării unor cheltuieli de funcţionare de la finalizarea lucrărilor până la finele anului curent. Suma va fi asigurată prin redistribuirea de la alineatul 200109 – „Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional din cadrul titlului „Bunuri şi servicii” al capitolului bugetar 51 – „Autorităţi publice şi acţiuni externe”. De asemenea, tot pentru finalizarea obiectivului de investiții „Parc auto pentru sporturi cu motor” vor fi redistribuite următoarele sume: 2.148.000 lei din cadrul sumelor aprobate la titlul „Alte transferuri” al capitolului bugetar 67 – „Cultură, recreere şi religie” aferente obiectivului „Reabilitarea Muzeului de Ştiinţele Naturii Tîrgu-Mureş”, 378.000 lei din cadrul sumelor aprobate la titlul „Alte transferuri” al capitolului bugetar 67 – „Cultură, recreere şi religie” aferente obiectivului „Reabilitarea Palatului Culturii” și 1.830.000 lei de la poziţia cuprinsă la litera E, punctul 1.1 din Programul de lucrări la drumuri judeţene pe anul 2017, aprobat în anexa 9/b la Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 87/2017.

 

Buget mai mare la Spitalul Clinic Județean

 

Bugetul Spitalului Clinic Județean a fost majorat în cadrul aceleiași ședințe cu 9,335 de milioane de lei, din care 9,279 milioane de lei, pe secțiunea de funcționare, ca urmare a unor acte adiționale încheiate cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Mureș și cu Direcția de Sănătate Publică pentru programe naționale de sănătate.
Aceeași unitate spitalicească a solicitat, iar consilierii județeni au aprobat redistribuirea în cadrul volumului a unor sume aprobate de la bugetul Judeţului Mureş pentru investiţii şi aprobarea suplimentării cu 56.000 de lei a sumelor din veniturile proprii ale spitalului pentru finanţarea achiziţionării unor ecografe necesare pentru creşterea calităţii serviciilor medicale.
Filarmonica de Stat Tîrgu Mureș a solicitat redistribuirea sumei de 5.900 de lei de la achiziția de trompete și tromboane pentru cumpărarea unui fagot.

 

Redistribuiri la RA Aeroportul Transilvania

 

Conducerea RA Aeroport Transilvania Tîrgu-Mureş a obținut suplimentarea sumelor aprobate pentru obiectivul „Optimizare tablou general de joasă tensiune din uzina electrică” cu 25.000 lei corespunzătoare valorii taxei pe valoare adăugată, aprobarea sumei de 98.000 lei pentru realizarea obiectivului de investiţii „PT remiză PSI” (sumele suplimentare necesare pentru cele două obiective vor fi asigurate prin redistribuirea sumei de 33.000 lei de la obiectivul „Efectuare de măsurători topografice de obstacolare şi set de date de aerodrom conform REG UE139/2014(Lot I+Lot II+Lot III)” şi prin renunţarea la suma de 90.000 lei, aprobată pentru obiectivul „Hartă strategică de zgomot şi Plan de măsuri”), diminuarea cu 12.000 lei a sumelor pentru obiectivul „Achiziţionare sisteme PC, hărţi caroiate, legături telefonice, staţii emisie-recepţie (realizare centru de criză) etapa I” și includerea obiectivului „Sistem control acces auto” cu o valoare estimată de 7.000 lei/lună.

 

200.000 de lei în plus pentru asistență socială

 

Consiliul Județean Mureș organizează în fiecare an concurs de proiecte cu finanțare nerambursabilă pentru activități în domeniile cultură, culte, sport și asistență socială. La începutul anului 2017 bugetul inițial de 400.000 pentru proiectele depuse pentru domeniul asistență socială a crescut la 600.000. În cadrul rectificării bugetare aprobate astăzi consilierii județeni au votat a doua majorare a acestui buget cu suma de 200.000 pentru a veni în sprijinul asociaţilor şi fundaţilor care prestează servicii sociale. Astfel luna viitoare se va lansa a doua sesiune de finanţare a proiectelor sociale.
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE