Home / Agricultura / FOTO: Petre Daea, oaspetele Festivalului Văii Mureșului

FOTO: Petre Daea, oaspetele Festivalului Văii Mureșului

Distribuie

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost duminică, 20 iulie, oaspetele Festivalului Văii Mureșului, prilej cu care a vizitat standurile comunelor participante. „Mi s-a oferit această ocazie de a fi prezent la acest festival. Am fost în Hunedoara, apoi la Sibiu, ca apoi să ajung la Botoșani. Sâmbătă am fost în Hunedoara, unde am avut ocazia să fiu prezent la o nuntă de oieri. Respect foarte mult această categorie, de fermieri, acești oameni minunați care se întâlnesc cu natura tot timpul, și chiar dacă uneori ursul le bate cu laba în geam, ei continuă să lucreze într-un loc atât de frumos și iubit de generații. Apoi am fost la Festivalul „Sus pe muntele din Jina”, nu puteam să lipsesc de la cei care sunt în vârful muntelui, cu aceea specie despre care eu mai tot timpul vorbesc despre ea și căruia vrem să-i dăm, pe de o parte, aprecierea care este necesară, și apoi sprijinul pentru ca acest lucrător să poată să câștige pe munca lui. Iată-mă acum în această zonă a Mureșului Superior unde s-au adunat laolaltă tradițiile, generațiile, frumosul, preocuparea pentru a transmite tuturor ceea ce a fost făcut de-a lungul vremii, în spațiul acesta formidabil, unde cursul de apă parcă limpezește retina, am putut vedea în câteva minute preocuparea genrațiilor, exemplele de continuitate, fapt pentru care doresc să-i felicit. Mă bucur că domnul Vasile Gliga, cu care am vorbit pe telefon, mi-a spus că dacă sunt prin zonă să trec pe aici. Nu era pe agenda mea această prezență la acest eveniment, dar mă bucur că nu l-am ratat”, a precizat Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Sprijin pentru valorificarea lânii

Petre Daea a anunțat că începând de săptămâna trecută oierii beneficiază de un sprijin financiar în ce privește valorificarea lânii. „În cursul săptămânii trecute am pus în mișcare un act normativ pentru a da un leu pentru fiecare kilogram de lână, pentru a valorifica acest produs. Dorim să adunăm această lână din locurile în care se afla până acum, unde soluția pentru venit era focul, unde era aruncată această resursă excepțională pentru țară, care la nivel național se ridică la 36 de mii de tone, ceea ce reprezintă o sursă de venit pentru oieri”, a subliniat Petre Daea. Ministrul Agriculturii a fost primit cu căldură la fiecare stand, a servit din bunătățurile servite de gazde, unele dovedindu-se a fi cam tari, cum a fost jinarsul oferit de idiceni la standul comunei Brâncovenești. Ministrul nu a ezitat să se fotografieze cu cei care au dorit să rămână cu o amintire inedită de la festival, iar printre cadourile primite s-a numărat și o botă de oier, acceptată cu drag de înaltul oaspete.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.