Investiție de 3,26 milioane de lei pentru Salvamont și Protecție Civilă Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 252 Vizualizări

Investiție de 3,26 milioane de lei pentru Salvamont și Protecție Civilă

Aleșii județeni au votat, în ședința ordinară din 27 iulie, proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice şi a indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei „Centru de intervenţie în municipiul Tîrgu Mureș, strada Köteles Sámuel nr.33” – faza de studiu de fezabilitate. Valoarea investiției se cifrează la 3,36 milioane de lei, inclusiv TVA, cu termen de finalizare 12 luni.

 

Proiectul a fost elaborat după ce Serviciul Public Salvamont-Salvaspeo a fost înștiințat că trebuie să părăsească sediul în care își desfășura activitatea, clădire care aparține Administrației Bazinale de Apă Mureș.
În consecință, pentru asigurarea desfăşurării corespunzătoare a activităţii acestui serviciu public, a fost propusă construirea unei clădiri noi, care să cuprindă birourile şi depozitele necesare şi să asigure toate utilităţile aferente acesteia pe amplasamentul din Tîrgu Mureş, str. Köteles Sámuel nr. 33, unde se află imobilul în care își desfășoară activitatea Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Mureş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş – Local II Protecţie Civilă, Oficiul de Mobilizare a Economiei şi Pregătirea Teritoriului pentru Apărare Mureş, respectiv Dispeceratul Integrat de Urgenţă Mureş.
Au fost elaborate două variante de lucru, prima care ar fi presupus consolidarea unor corpuri de clădire, iar cea de-a doua – construcția unor corpuri noi de clădire.
Proiectantul a propus varianta a II-a, deoarece este economic mai avantajoasă, variantă ce presupune demolarea corpului „C2” existent, demolarea corpului C6, care este un garaj improvizat de 5.30x 3.75 m fără utilități și demolarea parțială a corpului C3, care adăpostește și centrala telefonică specială care va fi menținută până la terminarea centralei telefonice proiectate. Pentru a rezolva spațiile necesare este nevoie de construirea a două corpuri de clădiri alăturate (C1+C2), separat prin rost de trasare, organizate pe trei caturi: demisol, parter și mansardă. În total cele două corpuri de clădire, care ar urma să găzduiască Protecția Civilă și Serviciul Salvamont, au aria construită de 405.65 mp și aria desfășurată de 1081.74 mp. Cele două corpuri sunt amplasate pe partea nordică a terenului cu accesul din str. Köteles Sámuel.
Valoarea investiţiei, inclusiv TVA, este de 3.265.914 lei din care C+M: 2.426.177 lei.
Durata de realizare a lucrării este 12 luni conform graficului întocmit de proiectant, din care 2 luni proiectare și 10 luni execuție.
Investiția va fi finanțată din bugetul Consiliului Județean Mureș.
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE