FOTO: Reţeta Prieteniei, ştiută de B-Unici
3 august 2017Ziua Internaţională a Prieteniei, marcată în fiecare an la 30 iulie, o sărbătoare nouă, bazată pe un concept vechi de când lumea, onorează valoarea şi importanţa prieteniei în viaţa tuturor.
B-Unicii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Târgu-Mureş au sărbătorit această zi, prilej cu care pentru a menţine mereu viu spiritul au „descoperit” o Reţetă a Prieteniei…
Reţetar
Timp de preparare: 30 minute în fiecare zi
Ingrediente
Pentru aluat este nevoie de:
cel puţin două suflete
1 ceaşcă de răbdare
1 linguriţă de bunătate
200g de încredere ;dacă nu găsiţi se poate înlocui cu tot atâta sinceritate
1 coajă de tristeţe
5 linguri cu vârf de înţelegere
o cană de ajutor necondiţionat
1 praf de pasiune
unt cât cuprinde
Pentru umplutură, este nevoie de:
1 kg. bunăvoinţă
1 vârf de cuţit de respect
50 ml seriozitate
2 pliculeţe de zâmbete
1 linguriţă de esenţă de fericire
Prepararea aluatului
Sufletele se decojesc eliminând resentimentele şi invidia pentru a obţine un aluat fraged. Răbdarea se cerne, se adaugă bunătatea tăiată fin, împreună cu încrederea sau sinceritatea. Separat amestecăm cu pasiune înţelegerea până se topeşte tristeţea. În continuare, va trebui să vă înarmaţi cu multă răbdare, pentru că succesul unei prietenii adevărate constă în oferirea de ajutor necondiţionat pe tot parcursul frământării aluatului. Pe timpul frământării, ne ungem cu unt pe mâini, astfel se încorporează ingredientele în aluat foarte bine. Se lasă aluatul la dospit.
Prepararea cremei
Bunăvoinţa o punem într-un vas mare iar în mijlocul ei facem un cuibuşor în care punem esenţa de fericire şi o amestecăm cu respect. Se presară apoi pliculeţele de zâmbete cu seriozitatea.
Aluatul se toarnă în tavă, iar crema se distribuie uniform pe toată suprafaţa. Se pune in cuptor la foc mic până se coace şi se rumeneşte.
Se scoate tava din cuptor, se asezonează cu pupici de ciocolată si se serveşte încet, încet, dar cât de des se doreşte.
Poftă bună să aveţi!
(Redacţia)
Lasă un comentariu