5.000 de semnături pentru Legea Tuberculozei Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 464 Vizualizări

5.000 de semnături pentru Legea Tuberculozei

Jurnalista Paula Rusu a înmânat joi, 3 august, deputatului social-democrat Florin Buicu, preşedintele Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, o petiţie semnată de aproximativ 5.000 de persoane care susţin adoptarea cât mai grabnică a Legii Tuberculozei.

Paula Rusu: „Împreună, putem face mult bine”

Mureşeancă de origine, jurnalista Paula Rusu a renunţat relativ recent la televiziune pentru a se dedica propriilor proiecte media. În februarie 2016, Paula Rusu şi-a anunţat prietenii şi fanii că după îndelungi investigaţii medicale a fost diagnosticată cu tuberculoză, fiind necesară o intervenţie chirurgicală în urma căreia i-a fost extirpat o jumătate de plămân. De atunci, fosta prezentatoare de la România TV a militat, de câte ori a avut ocazia, pentru iniţierea în ţara noastră a unei Legi a Tuberculozei.

„Am vești noi despre proiectul Legii Tuberculozei. Celor aproape 5 mii de semnatari ai petitiei publice https://campaniamea.de-clic.ro/p/StopTB de sustinere a Legii Tuberculozei, celor 12 mii de pacienți diagnostcați cu TBC şi dumneavoastră, celor sănătoşi care oricând aţi putea să vă îmbolnăviţi, vă spun că semnăturile petiţiei au ajuns astăzi la Comisia de Sănătate de la Camera Deputaților.

Le-am dus președintelui acestei comisii, dr. Florin Buicu, împreună cu o echipă de medici, pacienți, psihologi, juriști, cu toții implicați în lupta împotriva tuberculozei. E doar primul pas pe care îl face proiectul de lege spre sesiunea parlamentară care va începe în această toamnă şi pentru care astăzi am primit sprijinul Comisiei de Sănătate. Deputatul Florin Buicu se află de altfel printre iniţiatorii acestui proiect de lege care e blocat între comisii de mai bine de un an şi jumătate. Începem deblocarea, iar împreună sperăm să ajungem să vedem promulgarea acestei legi de care avem nevoie ca de aer.

Practic, a fost prima şedinţă de lucru la Comisia de Sănătate de la Camera Deputaţilor cu privire la Legea Tuberculozei. Vă mulţumesc pentru semnături, iar cei care nu aţi semnat, o mai puteţi face în continuare: https://campaniamea.de-clic.ro/p/StopTB. În septembrie ne întoarcem în Parlamentul României, iar atunci semnăturile dumneavoastră vor însoţi proiectul de lege care va intra în dezbaterea parlamentară! Vreau să mulţumesc încă o dată tuturor pentru implicare şi celor de la De-Clic pentru găzduirea şi promovarea petiţiei. Împreună, putem face mult bine şi nu e o lozincă!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, jurnalista Paula Rusu.

 

Florin Buicu: „Ne dorim ca numărul bolnavilor de TBC să scadă”

Contactat de cotidianul Zi de Zi, preşedintele Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor a furnizat detalii dspre stadiul în care se află Legea Tuberculozei. „Iniţiativa îmbină într-un mod plăcut profesioniştii din Sănătate, în acest domeniu al tuberculozei, cu organizaţiile neguvernamentale, dar şi asociaţiile de pacienţi. Pe de o parte, asociaţii ale bolnavilor de tuberculoză, dar şi asociaţii de sprijin pentru bolnavii cu tuberculoză rezistentă la tratament. Acest grup de iniţiativă susţine adoptarea proiectului de Lege a Tuberculozei, aflat în Parlament de un an de zile, care a trecut prin Senat, a trecut atât prin Comisiile de specialitate, dar şi de plenul Senatului, şi se află la Camera Deputaţilor. Începând cu data de 1 septembrie, pe acest proiect de lege vor începe dezbaterile în Comisia de buget şi în Comisia de sănătate şi îmi doresc ca până la finalul anului acest proiect de lege să treacă de Parlament”, a declarat deputatul Florin Buicu.

Potrivit deputatului Florin Buicu, România ocupă un loc fruntaş în Europa în ceea ce priveşte numărul de bolnavi de tuberculoză.

„Ne dorim ca numărul bolnavilor de tuberculoză să scadă. Asta nu înseamnă că în ultimii ani nu s-au făcut eforturi în acest sens, dar printr-o definire foarte clară a responsabilităţilor, a drepturilor, a obligaţiilor pe care le are Statul pe de o parte, să încercăm ca această problemă a tuberculozei să fie nu neapărat eradicată, dar numărul bolnavilor să scadă, astfel încât pe de o parte în toţi indicatorii europeni România să nu mai fie pe primul loc”, a subliniat preşedintele Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE