Home / Administratie / Aquaparc şi pârtie nouă de schi la Sovata

Aquaparc şi pârtie nouă de schi la Sovata

Distribuie

Guvernul a adoptat vineri, 4 august, Programul Multianual pentru dezvoltarea investițiilor în turism şi pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiţii în turism.

Două proiecte pentru judeţul Mureş, la Sovata

Pe lista proiectelor incluse în Master-Planul investiţiilor în turism se află şi două investiţii care vor fi implementate în judeţul Mureş, respectiv „Amenajare bază de agrement (aquaparc), oraşul Sovata” şi „Amenajare pârtie de schi, oraşul Sovata”.

Contactat de cotidianul Zi de Zi, primarul oraşului-staţiune Sovata, Fülöp László Zsolt, s-a declarat încântat de includerea de către Guvern a celor două proiecte în Master-Planul investiţiilor în turism. „Scopul celor două investiţii este să promovăm şi mai mult turismul din staţiunea Sovata. Anual, există tendinţa de creştere a numărului de turişti, dar capacităţile Lacului Ursu deja sunt la limită. Aşa a venit ideea unui aquaparc, ca să putem oferi alternative turiştilor. În privinţa pârtiei de schi, este binecunocut faptul că sub 1.000 de metri altitudine nu prea se poate face schi, iar noi avem la Sovata un vârf de 1.777 de metri, unde este fezabil un proiect pentru o pârtie. Proiectele sunt realizate de mai mulţi ani, iar meritul aparţine fostei conduceri a Primăriei Sovata”, a afirmat Fülöp László Zsolt.

Pârtia de schi, finanţată 100% de Ministerul Turismului

Programul Multianual, denumit Master-Planul investițiilor în turism, are ca obiectiv principal dezvoltarea comunităților locale din zonele cu potențial turistic ridicat, prin creșterea investițiilor publice în infrastructura turistică. Actul normativ prevede activități majore în domeniul turismului: dezvoltarea turismului de sănătate, a domeniului schiabil, a infrastructurii turistice de agrement dar și dezvoltarea echilibrată şi integrată a zonei turistice din Delta Dunării și a stațiunilor de pe litoralul Mării Negre, a infrastructurii turistice de-a lungul Dunării și cea din zona montană înaltă și, nu în ultimul rând, extinderea infrastructurii de vizitare din ariile naturale protejate, altele decât cele din zona montană.

„Conform Hotărârii, contribuția financiară a Ministerului Turismului în investiții variază în funcție de nivelul de importanță. Pentru investițiile de importanță națională, contribuția aparține în totalitate Ministerului. În această categorie se încadrează dezvoltarea unui domeniu schiabil de peste 100 de kilometri și a unor porturi turistice în zona Deltei Dunării și a litoralului Mării Negre. Pentru investiții realizate în stațiunile de interes național, atestate în condițiile legii, contribuția instituției este de 90%, iar contribuția unității administrativ-teritoriale beneficiare este de 10%. Pentru investiții realizate în stațiunile de interes local, contribuția Ministerului Turismului este de 85%, iar contribuția UAT-ului beneficiar este de 15%”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Guvernului.

Alex TOTH

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.