Săptămâna viitoare vom ști cine va lucra la pista Aeroportului Transilvania Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2174 Vizualizări

Săptămâna viitoare vom ști cine va lucra la pista Aeroportului Transilvania

Termenul limită de evaluare a ofertelor pentru licitația privind execuția lucrărilor de refacere a pistei de decolare – aterizare și a căii de rulare ale Aeroportului Transilvania Tîrgu Mureș a expirat luni, 7 august. Procedura de licitație nu a fost însă finalizată, ci se va prelungi, probabil, până la sfârșitul săptămânii viitoare. Termenul de execuție a lucrărilor va fi de maxim 108 zile.

 

Licitația pentru execuția lucrărilor de refacere a pistei de decolare – aterizare și a căii de rulare ale Aeroportului Transilvania Tîrgu Mureș se va mai prelungi până, probabil, la sfârșitul săptămânii viitoare, potrivit informațiilor furnizate de către Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, autoritate care are în subordine regia. Reprezentanții companiilor care au cumpărat caietul de sarcini al licitației au adresat întrebări la faza tehnică, astfel că doar vineri va fi cunoscut rezultatul pentru această etapă. “Vineri va fi deschisă și partea financiară. Rar se întâmplă să nu fie întrebări și la faza financiară, dacă nu ar fi întrebări, atunci, practic, vineri s-ar putea finaliza, dar sigur că vineri se vor mai trimite întrebări către ofertanți și din punct de vedere financiar și atunci aproximativ la sfârșitul săptămânii viitoare va fi finalizată licitația”, a precizat Péter Ferenc.


După anunțarea rezultatului licitației va mai urma o perioadă în care operatorii economici pot contesta rezultatul, prin notificarea prealabilă, iar, dacă nu se ține cont de aceasta, printr-o contestație.
Pentru execuția lucrărilor de refacere a pistei de decolare-aterizare și a căii de rulare s-au înscris la licitație patru companii, care vor avea la dispoziție 108 zile pentru a le finaliza.
Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș a pierdut, temporar, în luna noiembrie a anului trecut, Wizz Air, singurul operator aerian care zbura de la Vidrasău din cauza problemelor la pista de decolare-aterizare, care nu corespundea din punct de vedere a siguranței pasagerilor și a aernovalor operate de compania ungară.
Compania WizzAir a anunțat în acest an că va reîncepe operarea curselor de pe Aeroportul Transilvania în luna septembrie, dată care e însă optimistă în opinia noastră.

O parte din serialul Aeroportul îl găsiți aici, aici și aici

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE