Home / Cultură / Poetele Gabriela Feceoru și Medeea Iancu se vor întâlni cu cititorii la Oradea

Poetele Gabriela Feceoru și Medeea Iancu se vor întâlni cu cititorii la Oradea

Distribuie

Medeea Iancu și Gabriela Feceoru își lansează la Oradea volumele de poeme „delacroix este tabu: suita romînească” respectiv „blister” (debut), apărute anul acesta la Editura Cartea Românească, se anunță pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Dubla lansare de carte va avea loc în data de 23 august, ora 19:00, la Librăria R&R, iar moderatorii evenimentului vor fi Mihók Tamás și Mihai Vieru.

Autoarele sunt adminii site-ului Harta Egalității, proiect feminist înființat în luna mai a.c. și care își propune să identifice, să amendeze și să corijeze atitudini și mentalități nocive de natură sexist-misogină în mediul literar și nu numai.

Gabriela Feceoru motivează necesitatea apariției unui astfel de proiect: „Pornind de la ideea de a avea un filtru pentru comportamentele literaților, și nu numai, am vrut să avem un dispozitiv transparent prin care să poată vedea toată lumea care nu e în interior și nu scrie, ceea ce se întâmplă. Am avut mai mult timp discuții despre asta cu Medeea Iancu și în luna mai am dat drumul proiectului în mod oficial. Proiectul va produce un studiu care va conține statistici privind discriminarea femeilor scriitoare în revistele literare. Site-ul www.hartaegalitatii.com este un aparat inventat ca să contracareze discriminarea de orice fel.”

Astfel, pe lângă ascultarea poemelor, publicul va avea ocazia să interacționeze cu Medeea și Gabriela în cadrul unei sesiuni de Q&A.

Andrei VORNICU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului Leonard Azamfirei privind starea Universității de Medicină, Farmacie, Științe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.