Administratorul unei societăți, reținut pentru 14 facturi fictive Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1005 Vizualizări

Administratorul unei societăți, reținut pentru 14 facturi fictive

În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii mureşeni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-a reţinut că, în perioada anilor 2015-2016, administratorul unei societăţi comerciale din judeţul Mureș, cu obiect de activitate în domeniul edificării lucrărilor edilitare, a dispus înregistrarea în contabilitatea firmei a 14 facturi fiscale fictive emise de societăţi tip fantomă, de pe teritoriul ţării.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Mureș, acest aspect a avut drept consecinţă diminuarea bazei impozabile și, implicit, sustragerea de la plata către bugetul de stat, a impozitelor și taxelor aferente. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 280.000 de lei, urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor.

„La data de 08 august a.c., faţă de administratorul în cauză a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore. Cercetările sunt coordonate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş”, se precizează în comunicatul transmis presei de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE