Foresta-ASA, un meci de 2 solist FC Municipal
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 428 Vizualizări

Foresta-ASA, un meci de 2 solist

După ce ASA Târgu-Mureș a învins la limită în prima etapă a Ligii 2 de fotbal nou promovata Știința Miroslava, scor 2-1, suporterii mureșenilor sunt circumspecți în ceea ce privește valoarea echipei. Mai puțini realizează faptul că mureșenii veneau din Liga I, dar cu un lot în care doar doi dintre cei care au intrat în teren aveau ceva meciuri pe prima scenă, iar ieșenii din Miroslava și-au întărit lotul. În etapa a doua, care se va disputa sâmbătă, 12 august, de la ora 11.00, ASA va întâlni în deplasare o echipă „surpriză” a ediției. Surpriza constă în faptul că sucevenii erau foarte aproape de a nu mai lua startul din cauza problemelor financiare. La reunirea lotului au fost doar 5 sau 6 jucători, au fost apoi legitimați în regim de urgență o mulțime de juniori și s-au prezentat la partida din prima etapă. În asemenea condiții, Ripensia Timișoara a realizat foarte posibil scorul ediției, 16-0. Acesta va rămâne doar în cazul în care sucevenii vor continua întrecerea, deoarece dacă se retrag rezultatul se anulează.

Premieră absolută în duelul Suceava-Mureș

Cu un istoric mai sărac, prezenți un singur sezon în prima ligă de fotbal, județul Suceava, prin Foresta Fălticeni, ulterior trecută în municipiul reședință de județ, deși a retrogradat, a reușit câteva rezultate surpriză. Printre acestea trebuie amintită în primul rând victoria de-a dreptul antologică de pe stadionul Dinamo, când în toamna anului 2000 Foresta a revenit de la 0-4, câștigând într-un final halucinant cu 5-4.

Reprezentantele celor două județe se întâlnesc prima dată la acest nivel. Au mai fost confruntări, dar la alt nivel și alte competiții. ASA a întâlnit în urmă cu două ediții, în „16-imile” Cupei României, o reprezentantă a județului Suceava, Bucovina Pojorâta, aflată în Liga 2. Din postura de vicecampioană, ASA a învins în deplasare cu 4-1. Un alt joc oficial poate fi amintit din vremuri „străvechi”, în anii 80, când Metalotehnica se impunea cu o dublă victorie în barajul de promovare în Liga III cu CFR Suceava, 3-1 pe teren propriu și 2-0 în deplasare. Pe parcursul anilor, când jdețele aveau reprezentante doar în ligile inferioare, acestea se aflau în serii diferite, în timp ce acum Liga 2 se dispută pentru al doilea an consecutiv într-una singură. Acesta este așadar primul joc oficial de campionat între reprezentantele celor două județe. Este unul care la prima vedere pare foarte dezechilibrat, dar pe teren poate fi diferit.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE