Tudor Gliga și Orosz Dávid, la „Harmonia Cordis” Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 391 Vizualizări

Tudor Gliga și Orosz Dávid, la „Harmonia Cordis”

A treia zi din cadrul Festivalului Internaţional de Chitară „Harmonia Cordis” aduce în fața publicului un concert inedit susținut de maeștrii chitarei alături de Filarmonica de Stat din Târgu-Mureș. În această seară, începând cu ora 19.00, la sala mare a Palatului Culturii, protagoniștii concertului vor fi Beke István Ferenc și duetul Tudor Gliga & Orosz Dávid, acompaniați de Orchestra Filarmonicii, dirijor Werner Gábor.

Președinte, profesor, solist de marcă

Beke István Ferenc este în prezent profesor de chitară clasică și muzică de cameră la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca,și totodată președintele Asociației Harmonia Cordis din Târgu-Mureș. Fiindu-i acordate numeroase premii la concursuri naționale și internaționale de chitară clasică, el a participat la nenumărate cursuri de măiestrie în țară și în străinătate. De asemenea, a susținut recitaluri de muzică și concerte camerale în România, Anglia, Chile, Ungaria, Germania și SUA. El este organizatorul Festivalurilor Internaționale de Chitară „Harmonia Cordis” din Târgu-Mureș, Odorheiu Secuiesc, Sfântu Gheorghe și a Zilelor chitaristice Internaționale „Novum Generatio„ din Cluj Napoca. Beke István a obținut titlul de doctor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, din Cluj-Napoca în 2011.

Duo mureșean de excepție

Pe scenă vor urca apoi Tudor Gliga si Dávid Orosz, considerat unul din cele mai bune duete din țară în materie de chitară clasică. Cei doi au început studiul chitarei clasice la Liceul de Artă din Târgu-Mureș cu profesorii Ene Ovidiu și Turcu Andrei. Amândoi au participat la concursuri naționale și internaționale începând din această perioadă. Si-au continuat apoi studiile cu prof. dr. Beke István Ferenc, iar în prezent studiază chitara clasică la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca. Împreună au cântat în deschiderea concertelor virtuozilor chitariști Al Di Meola și Tommy Emmanuel. Au câștigat diverse premii ca duo printre care se numără: locul I la Festivalul Internațional de Chitară Transilvania din Cluj Napoca și locul I la concursul de chitară clasică De la Baroc la Rock, Sibiu.

Oaspeți din Italia și Argentina

Seara se va încheia cu recitalul susținut de duetul Giampaolo Bandini (Italia) – Cesare Chiacchiaretta (Argentina). Duetul a luat ființă în 2002, cu scopul de a face cunoscută muzica argentiniană prin instrumente cele mai reprezentative. După scurt timp, a devenit un important punct de referință în cadrul circuitelor internaționale de concerte. Au concertat la cele mai renumite festivaluri și teatre din Mexic, România, China, Polonia, Slovacia, Austria, Germania, Spania, Elveția, Franța, Belgia, Olanda, Croația, Rusia, Slovenia, Turcia, Republica Cehă și Ungaria. Cei doi au avut șansa să colaboreze cu artiști renumiți precum Arnoldo Foà, Elio delle Storie Tese, Amanda Sandrelli și cu muzicieni precum Fernando Suarez Paz, Michele Pertusi, Corrado Giuffredi, Danilo Rossi, Massimo Quarta, Enrico Bronzi, Franca Masu, Maria Estela Monti și Enrico Fagone. Primul lor CD, „Hombres de Tango“ a fost vândut în 10.000 de exemplare și a fost lăudat de mari critici, posturi de radio și programe de televiziune din Italia și din străinătate. Recent, un concert din Bruxelles a fost difuzat în peste 20 de țări. Ca profesori predau în cele mai renumite academii, universități și în instituții de învățământ superior. Totodată, sunt invitați în numeroase festivaluri.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE