Șeful Statului Major al Jandarmeriei Române, lăsat la vatră Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1916 Vizualizări

Șeful Statului Major al Jandarmeriei Române, lăsat la vatră

Sala Mare a Palatului Administrativ din Târgu-Mureş a găzduit vineri, 11 august, în prezenţa oficialităţilor şi a cadrelor active, în rezervă sau în retragere ale Jandarmeriei Mureş, şedinţa solemnă privind trecerea în rezervă a colonelului Iulius Cenean și predarea comenzii Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand  I ” Târgu-Mureș.

Carieră militară de trei decenii

La împlinirea vârstei și a vechimii în serviciu, începând cu data de 1 august 2017, colonelul Iulius Cenean a fost trecut în rezervă, cu drept la pensie. „Astfel, după o carieră militară de 30 de ani, timp în care a ocupat mai multe funcții de ofițer, în unitățile Jandarmeriei Române la Constanța, Mureș și Covasna, domnul colonel trece în rezervă din postura de împuternicit prim adjunct al Inspectorului General al Jandarmeriei Române. În anul 1987, ca proaspăt absolvent al Școlii de Ofițeri București, profil Jandarmi, în grad de locotenent, a fost repartizat la o unitate militară din județul Constanța. După cinci ani, în anul 1992 ofițerul a reușit să se apropie de meleagurile natale și până în anul 2010 a ocupat diferite funcții, în cadrul Jandarmeriei Mureșene. Ultimii 12 ani ai carierei militare au reprezentat o ascensiune continuă pentru domnul colonel, acesta ocupând funcții de prim adjunct al inspectorului șef la Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș, împuternicit inspector șef la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mureș, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Covasna și timp de patru ani, comandant al Grupării de Jandarrmi Mobile Târgu-Mureș”, a precizat lt. Adina Chiş, purtător de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Fedinand I” Târgu-Mureş.

Totodată, pe parcursul carierei colonelul Iulius Cenean a fost recompensat cu mai multe ordine și distincții militare, iar ca o încununare a eforturilor depuse a fost numit împuternicit prim-adjunct al Inspectorului General și Șef al Statului Major al Jandarmeriei Române.

Predare de ştafetă

Atribuțiile colonelului Iulius Cenean au fost preluate de colonelul Kovacs Emil, care este în împuternicit comandant al Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand  I” Târgu-Mureș, până la încadrarea funcției. 

“Acum, la finalul carierei dumneavoastră, vă destăinuim că suntem onorați că ne-ați fost coleg și asta deoarece sunteți primul și unicul ofițer mureșean care a ajuns pe cea de a doua poziție în fruntea Jandarmeriei Române. Vă mulțumim pentru tot ceea ce cu strădanie şi tenacitate ne-aţi învăţat, pentru modul în care ați condus destinul acestei mari familii a Jandarmeriei Mobile Mureșene. Vă dorim  sănătate și viață lungă! Avem onoarea să vă salutăm cu deosebit respect, domnule colonel!”, a mai transmis, în numele cadrelor din cadrul Grupării de Jandarrmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș, lt. Adina Chiş.

(Redacţia)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE