Oaspeți din Australia la festivalul „Folk Friends Together” Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 334 Vizualizări

Oaspeți din Australia la festivalul „Folk Friends Together”

Ansamblul Folcloric „Junii Târnavei” din Târnăveni organizează în perioada 17-21 august Festivalul Internațional de Folclor „Folk Friends Together”, eveniment organizat în colaborare cu Primaria și Consiliul Local Târnăveni, Consiliul Județean Mureș, cu sprijinul SC Cotraco ROM SRL din Sângeorgiu de Mureș. Ediția din acest an se bucură de prezența ansamblurilor folclorice „O’ Sea”din Australia, „Rochi” din Polonia, „Hebe” din Estonia, „Dzirnakmeni” din Letonia, „Fonix Mazxorett” din Ungaria, Faros Cultural Club” din Grecia, „The Rhythm of Balkan” din Bulgaria, „Tozluyollar Genclik”din Turcia și ansamblul gazdă, „Junii Târnavei”

Este cea de a treia ediție internațională a festivalului. Noi am început să organizăm acest festival începând cu anul 2008. La început avea un caracter național, iar de trei ani a devenit un eveniment de anvergură internațională. Pregătirile pentru această ediție au început încă de anul trecut, cu un volum de muncă extrem de mare, Acest festival este inclus în cadrul Zilelor Municipiului Târnăveni. Programul artistic al festivalului va avea loc pe scena din centrul orașului în zilele de vineri și duminică. Estea cea mai mai mare ediție a festivalului de până acum, având în vedere numărul mare de țări participante. Este pentru prima dată când festivalul reunește oaspeți de dincolo de granițele continentului. Dacă până acum aveam oaspeți doar din Europa, în acest an avem invitați din Australia. Intenționăm ca de la an la an să ne extindem, astfel ca acest eveniment să capete o amploare și mai mare. Implicați în organizarea și implementarea festivalului sunt în jur de 26 de persoane, care vor fi ghizi și însoțitori pe parcursul derulării festivalului, începând de joi, de la primirea oaspeților și până luni, 21 august. Un mare sprijin am din partea lor, fapt pentru care le mulțumesc”, ne-a declarat Vasile Trîmbițaș, directorul festivalului.

Fiecare țară în parte își promovează tradițiile”

Oaspeții din străinătate vor sosi în cursul zilei de joi, urmând ca vineri, 18 august, delegatiile straine să fie primite de catre oficialitățile județene și locale. Deschiderea festivalului va avea loc în aceeași zi la ora 18:00 cu parada costumelor populare în centrul municipiului Târnăveni , moment urmat de programul artistic al fiecărui ansamblu participant pe scena din centrul municipiului Târnăveni. Duminică. 20 august, oaspeții din străinătate vor vizita Târgu-Mureș, urmând ca seara, ora 17:00 să evolueze din nou pe scena festivalului. „Dorim ca publicul care va fi prezent la acest festival să fie receptiv, să fie înțelegători cu ansamblurile participante. Chiar dacă dansurile lor sunt diferite față de ale noastre, sperăm să le aprecieze, mai ales prin natura faptului că pun mult suflet și drag în ceea ce fac, deoarece fiecare țară în parte își promovează tradițiile.Vor fi pe scenă peste 200 de dansatori din cadrul „Junii Târnavei”. Ansamblul nostru e structurat pe patru grupe de catgorii de vârstă, care vor fi pe scenă în cursul zilei de duminică, 20 august, începând cu ora 16:00 grupa mică, apoi restul grupelor de vârstă”, a precizat Vasile Trîmbițaș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE