Home / Editorial / Saună și bani la negru în microbuzele Auchan Târgu-Mureș

Saună și bani la negru în microbuzele Auchan Târgu-Mureș

Distribuie

Merg rar cu mijloacele de transport în comun din Târgu-Mureș. Mai bine merg pe jos dacă nu am mașina sub şezut. În Franța, când am fost, era invers… decât cu mașina în trafic mai bine în tramvai sau autobuz electric nou nouț cu aer condiționat și televizor. Dar să nu vorbim de avioane și OZN-uri J.

Revin la mijloacele de transport în comun din Târgu-Mureș. Așa cum scriu și în titlu, subiectul de azi este modul în care călătorești în celebrele microbuze gratuite pe care scrie ‘Auchan’. Cele care leagă orașul de cele două hypermarketuri pe care gigantul multinațională le deține în „Orașul Trandafirilor.”

Am urcat zilele astea din greșeală (credeam că e un microbuz normal, probabil din cauza caniculei) într-un astfel de mijloc de transport. Primul lucru care te izbește când urci într-un astfel de coteț pe roți este mirosul. Pute, dom’le. Pute rău. Ți se face, practic, greață. După miros te izbește căldura sufocantă. Parcă ești într-o saună. Transpiră oamenii îngrămădiți ca sardelele mai ceva ca în Sahara. Apoi vine zgomotul. Scârție tot în ”sicriul” ăla pe roți. Cred că nu au schimbat bieletele sau bucșele de secole. Plus că rugina e la ea acasă.

Acum cu gratuitatea. Eu am urcat undeva pe strada Gheorghe Doja. Normal nu ar fi trebuit să mă ia. Dar totuși și șoferii este oameni.  Tre’ să mănânce și gura lor o pâine. Așa că de la 2 lei oferiți (atât e costul unui bilet normal) am primit rest 1 leu. 50% discount la prețul de listă. Fără bon fiscal. Ieftin, domnule…

Câteva întrebări pentru managementul corporativ și instituțiile statului.

  1. De ce vă puneți clienții să circule în astfel de vehicule insalubre, fără aer condiționat, nesigure și inestetice? Nu vă permiteți ceva mai bun sau nu vă pasă?
  2. De ce permiteți șoferilor firmei cu care aveti contract să ia bani negri de la călători, deși călătoria ar trebui să fie gratuită? Chiar nu știu directorii de magazin ce se întâmplă zilnic în mjloacele de transport?
  3. Domnilor de la Finanțe, Parchete și alte instituții de control. Vorbim aici de evaziune fiscală și de foloase necuvenite? Chiar nu știți de miile de lei încasate zilnic la negru de aceşti soferi ai firmei transportatoare?

În rest, drumuri bune!

Ionel ALBU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Între ”divertisment” și ”puțină educație”

Distribuie Marți seara a debutat la Palatul Culturii cea de a XVIII-a ediție a Festivalul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.