UPDATE. Tribunalul Mureș a amânat pronunțarea în procesul lui Claudiu Maior Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 825 Vizualizări

UPDATE. Tribunalul Mureș a amânat pronunțarea în procesul lui Claudiu Maior

Completul de judecată de la Tribunalul Mureș a amânat astăzi pronunțarea în legătură cu plângerea înaintată de Claudiu Maior, consilierul personal al primarului Dorin Florea. Acesta a solicitat instanței să ridice măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, dispusă de către DNA Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș. DNA a dispus măsura odată cu începerea urmării penale împotriva lui Claudiu Maior pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de uzurparea a funcției, pentru că a semnat peste 9000 de dispoziții de plată, deși avea interdicție să ocupe o funcție sau demnitate publică.

Pronunțarea a fost amânată pentru 22 august.

 

Primarul Florea, Claudiu Maior şi portarul

 

În aceeaşi zi, când era procesul în care Claudiu Maior contesta măsura dispusă de DNA, într-o conferință de presă, primarul Dorin Florea, inculpat în același dosar pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de complicitate la uzurparea funcției, a susținut că acele dispoziții puteau fi semnate și de către portarul primăriei. „Poate să semneze şi portarul. Astăzi le-am spus la Direcţia Economică să găsească pe cineva, nu avea nicio valoare. (…) Semnătura importantă a unui act este semnătura din mâna primarului care este ordonţarea de credite, aia înseamnă că e bun de plată, acesta produce act administrativ de autoritate, semnătura mea asupra unui act numit ordonanţare de credite, acela spune unde se dă, cât se dă, în baza documentaţiei de dedesubt. Restul cine semnează ca actul să meargă colo sau colo nu are, din punctul meu de vedere, nicio importanţă. Juriştii mei, toţi cei care au făcut acest act în frunte cu secretarul, profesori de drept administrativ au hotărât acest lucru că se poate semna”, a spus Dorin Florea.
Primarul a mai susţinut că în Trezorerie, poate să semneze şi Obama, nu se acceptă niciun ordin de plată dacă nu există ordonanţarea de credit din partea edilului şi se respinge întreg dosarul.
Florea a clarificat şi problema celor două dispoziţii de primar, despre care a afirmat că au fost verificate de Instituţia Prefectului jud. Mureş.
„Dispoziţia de primar e act de autoritate publică, am dat o dispoziţie conform legii ca să faci aşa. E act verificat de prefect, e act supus verificării Curţii de Conturi şi tot ce înseamnă instituţii care controlează. Actul celălalt organizatoric, intern, este cine semnează o hârtie vizavi de ordinul de plată, care este însoţit de referatul de necesitate din partea serviciului/direcţiei, Direcţia Economică verifică veridicitatea actelor ş.a.m.d., apoi vine viza de control financiar preventiv, după care ordonanţarea de credite vine la mine, văd referat de necesitate, văd expunerea pe care au făcut-o pentru chestia asta şi spun: de acord, mă uit ce sume sunt alocate în buget. Asta e rolul ordonanţării, să mă uit să nu depăşească bugetul. Apoi pleacă la Direcţia Economică şi se face ordinul de plată, apoi merge în bancă şi se dau banii”, a mai adăugat Dorin Florea.

Despre dosar, găsiți informații aici 

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE