Hartă umană de Cartea Recordurilor, la Târnăveni Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 526 Vizualizări

Hartă umană de Cartea Recordurilor, la Târnăveni

880 de persoane au participat vineri, 18 august, în Piaţa Obor din municipiul Târnăveni, la tentativa de doborâre a recordului mondial la categoria „Cea mai mare hartă din lume al cărei contur este format din oameni”.

Cinci minute, în interiorul hărţii

Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilelor Municipiului Târnăveni, iar tentativa de intrare în Guinness Book of Records a presupus depăşirea fostului record, stabilit în anul 2016 într-o localitate din Marea Britanie, unde 811 oameni au format harta Europei. Astfel, pentru a „bate” isprava britanicilor era nevoie de cel puţin 812 participanţi care să stea uniţi, timp de cinci minute, în interiorul conturului hărţii României.

„Haideţi să demonstrăm că Târnăveniul este un oraş unit şi că numai împreună putem face lucruri mari în comunitatea noastră”, a îndemnat Nicolae Sorin Megheşan, primarul municipiului Târnăveni.

Susţinuţi de prefect

La doborârea recordului mondial au contribuit şi Ludovic Orban – preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Florin Roman – deputat PNL, senatorul Cristian Chirteş, preşedinte al PNL Mureş şi nu în ultimul rând prefectul judeţului Mureş, dr. Lucian Goga.

„Este pentru prima dată când particip la o tentativă de intrare în Cartea Recordurilor, mi se pare îndrăzneaţă ideea Primăriei, a primarului, a viceprimarului, a Consiliului Local, să dea Dumnezeu să se concretizeze şi Târnăveniul să intre în Cartea Recordurilor. Mi se par interesante toate manifestările organizate cu ocazia ediţiei din acest an a Zilelor Municipiului Târnăveni”, a afirmat dr. Lucian Goga.

Organizatori tentativei de intrare în Cartea Recordurilor au precizat că aşteaptă un răspuns din partea oficialilor de la Guinness Book of Records, care se vor pronunţa în termen de câteva zile.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE