„Târnăveniul se mişcă”, de la slogan la realitate Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 570 Vizualizări

„Târnăveniul se mişcă”, de la slogan la realitate

Zilele Municipiului Târnăveni au debutat vineri, 18 august, în prezenţa reprezentanţilor administraţiei judeţene şi locale, precum şi a unei minidelegaţii liberale sosită din afara judeţului din care au făcut parte Ludovic Orban, preşedintele PNL, şi deputatul Florin Roman, însoţiţi de senatorul Cristian Chirteş, liderul PNL Mureş.

Punte peste timp, 2012-2017

După tradiţionala paradă la care au participat ansamblurile locale din cele nouă ţări participante la Festivalul Internaţional de Folclor „Folk Friends Together”, pe scenă au urcat oficialităţile, pentru tradiţionalele discursuri şi mesaje adresate cetăţenilor.

Cei prezenţi au audiat în premieră Imnul Municipiului Târnăveni, aprobat în aceeaşi zi de către Consiliul Local, după care ceremonia a continuat cu interpretarea live a Imnului Naţional al României de către solistul Ciprian Istrate. Apoi, prezentatoarea Simina Cota a predat „ştafeta” părintelui protopop Sergiu Dumitru, care a rostit cuvântul de binecuvântare.

A urmat apoi o scurtă alocţiune susţinută de Nicolae Sorin Megheşan, primarul municipiului Târnăveni, care a transmis mulţumiri tuturor celor care s-au implicat în organizarea şi în activităţile prevăzute în programul Zilelor Municipiului Târnăveni.

„Ceea ce spuneam în urmă cu cinci ani, în 2012, Târnăveniul se mişcă, cred că a devenit o realitate. De ce spun acest lucru? În ultimii ani în Târnăveni au intrat peste 30 de milioane de euro, bani pe care i-am folosit pentru comunitate şi în folosul comunităţii”, a subliniat Nicolae Sorin Megheşan.

Aprecieri pozitive din partea oaspeţilor

Ceremonia de deschidere a Zilelor Municipiului Târnăveni a continuat cu discursurile susţinute de social-democratul Ovidiu Dancu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, Ludovic Orban şi prefectul judeţului Mureş, dr. Lucian Goga, toate cele trei cuvântări reliefând progresul economic înregistrat în ultimii ani de municipiul Târnăveni.

„Vreau să salut iniţiativele Executivului şi ale Consiliului Local de a demara procedurile de a intra Târnăveniul în Cartea Recordurilor, de a avea un imn şi de a deveni un oraş inteligent. Vă felicit! De asemenea, vreau să vă aduc la cunoştinţă faptul că nu demult Guvernul României a alocat judeţului Mureş peste 7.700 de miliarde de lei pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, dintre care o bună parte se regăsesc şi în municipiul Târnăveni, investiţii care se alătură altor investiţii promovate de Primăria municipiului, din alte surse, din fonduri europene. De asemenea, Consiliul Judeţean în colaborare cu Primria municipiului Târnăveni am reuşit să depunem un proiect de finanţare pentru finalizarea drumului Ungheni – Târnăveni”, a afirmat Ovidiu Dancu.

„Peste 1.500 de noi locuri de muncă create în patru ani aproximativ, dacă nu şi mai puţin. De la 600 de ajutoare sociale au rămas 140. 30 de milioane de euro, chiar şi mai mult, atraşi în investiţii, dezvoltarea infrastructurii municipiului dumneavoastră. Sunt lucruri care reprezintă o carte de vizită pentru un primar pe care dumneavoastră l-aţi ales, cu care vă asigur că aveţi de ce să fiţi mândri şi vă rog să îl sprijiniţi în continuare”, a precizat Ludovic Orban.

„În ultimii ani, s-au întâmplat lucruri bune la Târnăveni, accesare de fonduri, bani guvernamentali, în ultimul timp Târnăveniul creşte”, au fost cuvintele prefectului Lucian Goga.

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE