FOTO: Ion Riţiu, steaua nr. 1 pe Aleea Stelelor din Târnăveni Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2552 Vizualizări

FOTO: Ion Riţiu, steaua nr. 1 pe Aleea Stelelor din Târnăveni

Actorul Ion Riţiu a primit vineri, 18 august, în semn de recunoaştere a meritelor profesionale, prima stea de pe Aleea Stelelor, spaţiu amenajat în Parcul Primăriei din Târnăveni. Distincţia a fost acordată de conducerea Primăriei municipiului Târnăveni şi de Consiliul Local Târnăveni, cu ocazia ediţiei din acest an a Zilelor Municipiului Târnăveni.

„Puiu Faranga”, emoţionat de gest

Născut la data de 4 decembrie 1950, în Târnăveni, Ion Riţiu a absolvit, în 1975, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografie din Bucureşti. Din acelaşi an, devine actor al Teatrului Naţional din Târgu-Mureş, Compania „Liviu Rebreanu”, pe scena căruia s-a remarcat în zeci de roluri. În anul 1983, este distribuit de regizorul Sergiu Nicolaescu în filmul „Duelul” unde a interpretat rolul lui Rică Păsărin. Apoi, a jucat în alte filme regizate de Sergiu Nicolaescu: „Noi, cei din linia întâi” (rolul Căpitanului de infanterie), „Ciuleandra” (rolul lui Puiu Faranga), „Mircea” (rolul lui Baiazid), „Coroana de foc”, „Oglinda”, „Templul tăcerii”, „Supravieţuitorul”.

„Ce aş putea să spun decât să vă mulţumesc, să consider acest început de bun augur, faptul că am ajuns în oraşul natal să aud cuvântul „ne preţuim valorile” care la nival naţional se aude atât de rar şi aproape deloc câteodată este o deosebită mulţumire şi apreciere pentru ceea ce faceţi”, a spus, profund emoţionat, actorul Ion Riţiu.

„Târnăveniul trebuie să îşi cinstească valorile”

Rolul de amfitrion i-a revenit primarului municipiului Târnăveni, Nicolae Sorin Megheşan, care a subliniat importanţa respectării personalităţilor care au făcut şi fac cinste oraşului.

„Cred că şi Târnăveniul trebuie să îşi cinstească valorile. Acest lucru ar fi trebuit să îl facem mai demult, dar sunt convins că vom recupera tot ceea ce am pierduti până acum. Vă felicit pentru faptul că aţi acceptat ca acest drum pe care păşim astăzi să înceapă cu primul pas, al domniei voastre, adică dumneavoastră să fiţi prima persoană pe care o sărbătorim, o cinstim astăzi, aici la Târnăveni, pe Aleea Stelelor. Cred că numele Ion Riţiu e mult-mult mai mare şi mult mai valoros decât ceea ce înseamnă o stea pe o alee”, a afirmat Nicolae Sorin Megheşan.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE