Home / Administratie / Iernutul și-a sărbătorit noile „perechi de aur”

Iernutul și-a sărbătorit noile „perechi de aur”

Distribuie

Unul dintre cele mai emoționante momente ale edițiilor Zilelor Orașului Iernut este acela din ultima zi a sărbătorii iernuțenilor, „Nunta de aur”. La ediția a XXII-a, pe secna amplasată în centrul orașului mureșean au urcat cuplurile care și-au spus „Da” în fața Ofițerului Stării Civile în urmă cu 50 de ani, împliniți sau urmează să-i sărbătorească în acest an, cupluri care după o jumătate de veac se află împreună. „La fel de emoționați ca în urmă cu 50 de ani, când eu nici nu eram încă născut, unii poate și mai emoționați, acum când în public se află fii, fiice, nepoți sau prieteni, acești oameni merită tot respectul nostru. Sunt oameni care au trecut prin perioade mai mult sau mai puțin favorabile, au trecut împreună peste toate greutățile. Sunt și acum împreună, un exemplu pentru noi toți, merită tot respectul și aplauzele tuturor”, a rostit edilul orașului Iernut Ioan Nicoară. Rând pe rând, au urcat pe scenă 13 din cele 15 perechi „vizate”. Mai mult sau mai puțin emoționați, aceștia au primit aplauzele celor prezenți, câte un buchet de flori, după care au fost invitați la o masă festivă, unde au făcut o fotografie alături de primarul orașului. De înțeles în cazul septa sau chiar octogenarilor, din motive obiective, unii pot lipsi de la aceste festivități. Perechea Gheorghe și Aurelia Cătană a lipsit deoarece „bunica” se află la nepoți, în străinătate, iar soțul nu a fost de acord să participe singur. Acest lucru l-a făcut în schimb Gheorghe Opriș, a cărui soție, Otilia a acuzat probleme de sănătate.

Secretul? Foarte simplu: Iubire, respect și înțelegere

Cele 13 perechi „de aur” prezente au fost: Gheorghe și Ana Balea, Silvian și Laurenția Căprar, Ioan și Maria Chețan, Ștefan și Silvia Dordea, Teodor și Maria Hancu, Ioan și Ana Iaru, Valer și Maria Muntean, Ioan și Petronela Pastor, Ioan și Maria Popa, Andronic și Ana Pîrlea, Gheorghe și Ana Tocaci, Lenuț și Ana Țînțar, Ioan și Susana Sfâriac. Această din urmă pereche (foto 2) ne-a divulgat câteva din „secretele” acestei longevități. „Totul se rezumă la dragoste, alimentată cu multă înțelegere. În relația unui cuplu cei doi trebuie să se înțeleagă, să se respecte reciproc, să lase unul după celălalt. Acum, că soțul mănâncă și nu poate vorbi, am să adaug că femeia trebuie să-și asculte soțul, dar să facă ceea ce trebuie”, ne spune cu mult umor Susana Sfâriac, după care ne mai dezvăluie că au sărbătorit recent cei 50 de ani, mai exact în 2 august, împreună cu familiile celor trei fiice, toate realizate, și cu cei 5 nepoți, de 28, 23, 15, 10 și 8 ani, arătând chiar și câteva poze de la recentul eveniment. „Eu am fost întotdeauna de părere că soțul trebuie să-și respecte soția, să lase după ea, iar copiii trebuie să-și asculte părinții și, în primul rând să învețe, spre binele lor. Fără ceartă, fără scandaluri, cu înțelegere și respect reciproc”, adaugă Ioan Sfâriac, cu un zâmbet complice.

După câteva momente de relaxare împreună, cei prezenți au pornit spre casele lor, dar nu au uitat să-și dea întâlnire și la edițiile viitoare, când vor fi sărbătorite următoarele „perechi de aur”.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Angajări la început de an

Distribuie În primele două luni ale anului 2024, ca urmare a implementării Programului Naţional de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.