Home / Cultură / Cinci scriitori, o singură poveste

Cinci scriitori, o singură poveste

Distribuie

Scriitorii Lucian Dragoș Bogdan, Teodora Matei, Daniel Timariu, Anamaria Ionescu și Bogdan Hrib și-au adus eroii din volume în aceeași carte. Este vorba despre „Domino” un proiect inedit care a fost lansat și la Târgu-Mureș în cadrul Zilelor Cărții și Muzicii SIMFEST.

De la graniţa cu Serbia, la Marea Moartă

Volumul colectiv „Domino” îi aduce pentru prima dată împreună pe Tony Demetriade, Marian Duca, Anton Iordan, Ovidiu Danelescu și Sergiu Manta pentru a rezolva un caz care poartă cititorul de la granița cu Serbia până la Marea Moartă. Autorii, prezenți la lansarea de la Târgu-Mureș, spun că realizarea volumului a fost o adevărată provocare.

“Colegii mei Daniel Timariu, Teodora Matei și Lucian Dragoș Bogdan au zis uite noi vrem să facem un grup de povești polițiste legate între ele fără a fi neapărat un roman mozaic, dar vrem să aducem toate personajele la care lucrăm, iar tu și Bogdan Hrib să aduceți completări, să veniți cu rafinări ale poveștii. Mie mi s-a părut sincer greu de realizat pentru că noi avem personaje de texturi diferite și dacă de exemplu personajul lui Daniel și al Teodorei sunt politiști, a lui Dragoș Bogdan este polițist wanna be, al meu deja pică în cealaltă extremă, era de partea cealaltă a baricadei, asasin plătit, dar legat cu Tony Demetriade a lui Bogdan Hrib s-a născut o acțiune comună purtată în câteva orașe din țară”, a povestit Anamaria Ionescu.

“Atunci când faci un lucru cu pasiune ești foarte deschis să accepți provocări, ele te ajută să ieși din zona de confort să faci altceva, în cazul de față cum putem cinci oameni care scriem diferit să putem să găsim un fir comun și să rezulte o acțiune echilibrată, plăcută pentru cititor. Personajul din povestirea mea este polițist, personaj secundar din seria Vagabond, este un bărbat din Alba Iulia care decide să trăiască printre vagabonzi pentru a ajuta Poliția să acheteze niște crime și din postura vagabonzilor crede că este mai ușor să afle informații”, a explicat Lucian Dragoș Bogdan

Simona BOANTĂ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. ”Lumea e aproape”, cu jurnaliștii Lacrima Balint și Aurelian Grama

Distribuie Directorul fondator al cotidianului Zi de Zi, jurnalistul Aurelian Grama, a participat, în urmă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.