Home / Cultură / FOTO: Vernisaj de pictură al artistei Gergely Erika la Galeria Art Nouveau
Foto: Andrei Vornicu

FOTO: Vernisaj de pictură al artistei Gergely Erika la Galeria Art Nouveau

Distribuie

Galera Art Nouveau a găzduit vernisajul de pictură al artistei plastice Gergely Erika marți, 22 august, de la ora 19:00. Expoziția are loc la etajul galeriei, iar în deschidere au vorbit Dorel Cozma (Vicepreședinte UAP Târgu-Mureș) și Nagy Miklós Kund (scriitor de artă). Chitarista Kováts Anna Tünde a susținut un scurt, dar pasionat recital, după care publicul a putut admira în voie tablourile expuse, a putut socializa și gusta un pahar de vin și un fursec, după preferință.

Nagy Miklós Kund, Gergely Erika și Dorel Cozma

Gergely Erika a absolvit Facultatea de Arte Plastice din Cluj-Napoca în 1983 și pictează pe pânză. Pune în valoare combinații cromatice armonioase în compoziții cu o puternică notă decorativă, dar și în lucrări impregnate de o nuanță onirică. Lucrările expuse au fost realizate în intervalul 2012 – 2017, perioadă prolifică pentru artistă. Aceasta a declarat că are nevoie de liniște ca să creeze și că uneori pictează un tablou într-o singură zi, dar alteori îl lasă „să se odihnească” și câte-un an.

Gergely Erika locuiește la Târgu-Mureș, dar a locuit timp de 10 ani la Satu-Mare, înainte de Revoluție. În perioadele mai dificile ale vieții, artista a pictat în interior său și a lucrat cu atenție la fiecare tablou înainte de a-l așterne pe pânză în momentele prielnice. Prima persoană care îi vede lucrările este fata sa.

„Nu este o temă unitară în expoziția de față. Foarte importante pentru mine sunt vopselele cu care lucrez și, uneori, și culorile îmi oferă idei. De multe ori lucrez la o lucrare cu o anumită stare și nu mai am chef să lucrez la ea, dar o pun deoparte și, trecând mereu pe lângă ea, îmi stârnește idei noi. Sunt lucrări care au circulat și la expoziții colective și au fost completate după o vreme. Tot timpul trăiesc între lucrări, fie ele finalizate sau nu, dar le văd zilnic și asta mă inspiră.” a declarat Gergely Erika.

Andrei VORNICU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Furt dintr-un magazin din Târgu Mureș. Suspectul, prins de jandarmi în câteva minute

Distribuie Un bărbat a fost prins de jandarmii mureșeni la scurt timp după ce a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.