Home / Sport / Mureșul rămâne fără echipe în Cupa României

Mureșul rămâne fără echipe în Cupa României

Distribuie

În urma disputării partidelor din cadrul fazei a II-a naționale a Cupei României la fotbal, ambele echipe care reprezintă județul Mureș în Liga III au părăsit competiția. Dacă în prima fază câștigătoarea fazei județene Juvenes Târgu-Mureș a renunțat fără luptă, echipa fiind desființată, Avântul Reghin și CS Iernut au părăsit competiția în urma înfrângerilor suferite marți. Mureșul va mai avea o reprezentantă în Cupă în faza 4, când va intra în competiție ASA Târgu-Mureș. Reghinenii au evoluat în deplasare, la Cristuru Secuiesc, cu Unirea din localitate, echipa care a profitat de retragerea celor de la Juvenes. Avântul a înscris un gol în minutul 15, prin Fülöp András, dar harghitenii au punctat de trei ori și au trecut în faza următoare.

 

Echilibru rupt de pragmatismul oaspeților

A doua echipă mureșeană intrată în competiție a fost CS Iernut. Aceasta a evoluat pe teren propriu cu Industria Galda, din județul Alba. Cele două au promovat în Liga III împreună în urmă cu trei ani, mureșenii învingând campioana județului Cluj, tocmai pe terenul formației din comuna Galda de Jos, care obținea promovarea pe un teren din nord-vestul țării. În campionat echipa din Iernut a obținut în cele trei ediții mai multe rezultate surprinzătoare, învingând deseori echipe aflate în fruntea clasamentului, dar echipa din Alba s-a dovedit de fiecare dată un adversar redutabil. Așa s-a petrecut și în partida din Cupa României, în care oaspeții au învins cu 1-0, cu golul calificării înscris în minutul 75. Daniel Lupşan a profitat de neatenția apărării, lăsat nemarcat în mijlocul careului la o lovitură liberă, când mingea a ricoșat fericit din zid. Iernuțenii au fost dominați teritorial în primele minute, dar au echilibrat apoi jocul și s-au apropiat deseori de poarta adversă. Jocul a fost până la final unul echilibrat, cu oportunități la ambele porți, dar plusul de luciditate al oaspeților și-a spus cuvântul.

Iernuțenii au avut câteva bune oportunități, au suferit însă la capitolul finalizare, fiind uneori stopați și de unele decizii controversate ale brigăzii de arbitri clujene. După înscrierea golului gazdele au forțat revenirea, au fost mai prezenți în preajma careului advers, dar le-a lipsit luciditatea la finalizare și au fost salvați și de intervenția portarului Paul Crăciun, care a evitat un 0-2 care încheia conturile.

CS Iernut a început jocul cu următorul 11: Crăciun – Fekete I., A. Ludușan, Szanto M., G. Marian, M. Ungur, A. Cosmin Balea, Pop-Solovăstru, Korodi E., I. Chețan, Răzvan Stoica. Au mai jucat Șt. Popa, Kovacs Tihamer, Pastor.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.