Home / Social / În vacanță cu mașina. Riscuri de luat în seamă și măsuri de precauție

În vacanță cu mașina. Riscuri de luat în seamă și măsuri de precauție

Distribuie

Nu puțini sunt românii care aleg mașina personală ca mijloc de transport pentru vacanța de vară. De altfel, un studiu realizat în primăvara acestui an de MKOR Consulting[1] arăta că 50% dintre românii care declarau că urmează să meargă în concediul de vară intenționau să folosească mașina drept mijloc de transport, comparativ cu 28% care optau pentru avion. Nu e de mirare, astfel, că statisticile Gothaer Asigurări Reasigurări pentru 2016 și 2017 arată că iunie și iulie sunt lunile în care au loc cele mai multe accidente pentru care se deschid dosare CASCO.

În acest context, încheierea unei polițe de asigurare auto facultativă (CASCO) devine unul dintre elementele foarte importante în pregătirea mașinii pentru drumul din vacanța de vară. Sigur, când pleci în concediu, te gândești numai la lucruri frumoase, dar nu poți ignora riscurile pe care le implică un drum lung făcut cu mașina.

O analiză a datelor aferente portofoliului Gothaer arată că principalele cauze ale accidentelor soluționate prin polițele CASCO încheiate de companie sunt:

  • Pierderea controlului asupra volanului cauzată de distragerea atenției. Nici nu e de mirare, dacă te gândești ce înseamnă un drum lung cu copiii în mașină sau cu mai mulți prieteni gălăgioși…
  • Neacordare de prioritate. Uneori, condusul în orașe pe care nu le cunoști poate fi o provocare.
  • Avarierea autovehiculului asigurat de autori necunoscuți. Oricât de atent ai fi la alegerea locurilor de parcare, acesta e un risc ce se poate produce oricând.

”Clienții noștri sunt conștienți de riscurile la care se expun atunci când pleacă la drum, mai ales pentru călătorii lungi, și cunosc și beneficiile pe care ți le poate aduce o asigurare CASCO în caz de accident. Nu vrei ca la costul unei vacanțe să se adauge și costul unei reparații auto care poate fi însemnat”, a declarat Mihuț Mărculescu, Director Departament Subscrieri, Gothaer Asigurări Reasigurări.

Șoferii precauți, care nu pleacă la drum fără o asigurare CASCO acoperitoare, trebuie să țină, însă, cont de o serie de informații importante. Dauna produsă autovehicului NU este despăgubită dacă:

  • șoferul autovehiculului acoperit prin CASCO a condus sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect halucinogen și a fost implicat într-un accident;
  • accidentul are loc în afara drumurilor publice (pe un drum forestier, pe o plajă etc.);
  • șoferul a pătruns voluntar într-o zonă inundată;
  • autovehiculului i-au fost făcute reparații executate de persoane neautorizate;
  • avariile au fost provocate de corpuri mobile din interiorul autovehicului, fără a avea loc o coliziune. Atenție, așadar, la așezarea bagajelor!
  • se constată că dauna a fost produsă înaintea încheierii poliței;
  • autovehiculul este condus de o persoană fără permis auto corespunzător respectivei categorii. Atenție cui împrumutați mașina!

Dincolo de toate aceste informații, e bine ca orice șofer să fie conștient de responsabilitatea pe care o are atunci când se urcă la volan. Tocmai pentru că suntem convinși de utilitatea prevenției și educației rutiere, Gothaer Asigurari Reasigurări este, pentru al doilea an la rând, Partener al campaniei naționale de prevenție și siguranță rutieră ”Fii treaz la volan!” (www.treazlavolan.ro).

(Redacţia)

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dr. Rădeanu Iulia-Maria. ” Încet, ne apropiem de un număr de 70 de copilași care poate astăzi nu ar fi existat”

Distribuie Promovarea Asociației Generații Iubite și Octrotite (GIO), chiar dacă am face-o săptămânal, tot nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.