Home / Cultură / Comuna Ibănești, prezență constant remarcată pe scena Festivalului Văii Gurghiului

Comuna Ibănești, prezență constant remarcată pe scena Festivalului Văii Gurghiului

Distribuie

Pitorescul pe care-l oferă fiecare ediție a Festivalului Văii Gurghiului este greu de descris în cuvinte. Fiecare comună participantă oferă tot ce are mai bun oaspeților. Participantă la fiecare ediție, bineînțeles, comuna Ibănești. Prin eforturile celor de la primăria comunei, în frunte cu edilul Dan Vasile Dumitru, casa alegorică este de fiecare dată una primitoare. Cu deja renumita „Academie de limbi străine” alături, unde vizitatorii pot gusta sau achiziționa licori preparate de către localnici, fațada te îmbie să pătruzi în încăperile amenajate ca pe vremea bunicilor. Împodobită cu țoale confecționate de către femeile satelor aparținătoare, cu straiele populare scoase în evidență prin manechinele care sunt îmbrăcate în acestea, în interior putem vedea nelipsitele icoane, dar și unele obiecte demult uitate odată cu modernizările aduse de tehnologie, cum ar fi vechiul radio cu difuzor acoperit cu husa de pânză. Forfota este mare, toți cei prezenți au trasate sarcini concrete, evenimentele se derulează cu repeziciune.

Aflăm în grabă câteva amănunte de al cea care pare a fi coordonatoarea activităților.

„Amenajările sunt aceleași din anii trecuți, realizate împreună cu colegele de la primărie. Toate au răspuns pozitiv și la această ediție, au pus umărul la fel ca și la cele precedente pentru a aranja toate lucrurile așa cum trebuie. Consider că am reușit și de această dată să realizăm ceva deosebit”, ne spune Dorina Farcaș, director cabinet la Primăria Ibănești.

 

Sarcini și emoții pentru toți

Între timp, ansamblurile folclorice ale comunei, Grupul folcloric „Astea-s Ibăştencele” și Ansamblul de dansuri „Ibăşteana” coboară sau urmează să urce pe scenă, dar bucătăria „fierbe” înaintea concursului de gastronomie, iar în paralel este pregătit și elemntul surpriză: Nunta Festivalului.

„Suntem în febra pregătirilor, un grup folcloric evoluează pe scenă, celălalt se pregătește să urce, dar avem și un eveniment deosebit, în premieră. Este vorba despre nunta simbolică, în care sunt implicate toate comunele. Nașii sunt din comunele participante, mirele de la Solovăstru, dar mireasa o dăm noi și pentru asta avem de pregătit și lada de zestre. Este vorba despre un eveniment surpriză, inclusiv pentru cei doi miri, care nici nu se cunosc. La acest eveniment sunt implicați toți, inclusiv vizitatorii de la festival, care vor avea rol de invitați și vor putea participa la jocul care se va încinge la final”, ne-a dezvăluit Dorina Farcaș, care a divulgat totuși și numele miresei, pe care mirele Andrei de la Solovăstru nu o cunoaștea. Acesta a întrebat doar dacă este frumoasă, dar mai târziu putea să constate singur că Iulia era demnă de acest rol.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.