Dorin Stanciu, Toboșarul Cetății Sighișoara, ne invită în „Camera viselor” Cultură
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 490 Vizualizări

Dorin Stanciu, Toboșarul Cetății Sighișoara, ne invită în „Camera viselor”

Dorin Stanciu, personaj popular al Sighișoarei, cunoscut ca Toborașul Cetății, este un artist plastic pasionat, mărturie stând vernisajul expoziției sale de pictură din Turnul Fierarilor din data de 25 august, ora 13:30.

Dorin Stanciu este absolvent al Facultății de Arte Plastice și Decorative din cadrul Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, Specializarea Pictură (2006-2009) și a absolvit un masterat în Pictură (promoția 2009-2011). Artistul este membru al Asociației Artiștilor Plastici din România, filiala Cluj.

La vernisajul expoziției intitulate „Camera viselor” au participat Primarul Municipiului Sighișoara Ovidiu Mălăncrăvean, Viceprimarul Tóth Tivadar și Directorul Muzeului de Istorie Sighișoara Nicolae Tescula. Evenimentul a fost deschis pe acorduri de violoncel de către profesoara de educație muzicală Loredana Klusch, apoi a luat cuvântul artistul plastic Rareș Kerekes.

Deși de această dată ritmurile tobei nu au mai răsunat pe străduțele cetății, peste 100 de oameni au vizitat Turnul Fierarilor ca să ia parte la eveniment. Dorin Stanciu a declarat că o familie din Paris i-a propus să facă o expoziție în capitala Franței și că ideea îi surâde.

Până la un posibil eveniment cu tobe și trâmbițe în orașul de pe Sena, Cetatea Medievală transilvană găzduiește actuala expoziție până în 8 septembrie și așteaptă cât mai mulți privitori admiratori.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Dorine,

    Fiind flancat de cei mai reprezentaivi oameni ai orasului ,primar si viceprimar , nu mai incape niciun fel de indoiala , dupa opinia mea , ca visul tau de a raspunde ivitatiei din Franta este ca si realizat.Asta pe de o parte , iar pe de alta parte , merita acest effort financiar din partea celor doi reprezentanti ai Primariei ,deoarece esti simbolul orasului in conexiunea sa turistica cu mii de vizitatori.
    Iulian Badea(fost secretar al mnicipiului)

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE