Home / Business / Casa Andreea, o oază de liniște în inima Munților Gurghiu

Casa Andreea, o oază de liniște în inima Munților Gurghiu

Distribuie

Într-o lume în care turismul românesc este tot mai des criticat pentru calitatea serviciilor, iar proprietarii hotelurilor, motelurilor și pensiunilor au ca prioritate doar îngroșarea conturilor, mai găsim și locuri apreciate de cei care le vizitează. Atât prin condițiile oferite, cât și prin felul în care sunt primiți și tratați. Dacă mai adăugăm acestor elemente și un peisaj montan de basm, nu poți să uiți ușor o vizită într-un asemenea loc. Toate aceste condiții le putem găsi în inima Munților Gurghiului, la Pensiunea Casa Andreea. Este inclusă în circuitul hotelier, a obținut de la Ministerul Turismului 3 stele, maximum ce se acordă unei asemenea pensiuni pentru confort. Susurul pârâului și ciripitul păsărilor anihilează zgomotul mașinilor care urcă sau coboară înspre sau dinspre Lăpușna. Casa Andreea are ieșire la drumul județean, dar clădirea se află la câteva zeci de metri de șosea, astfel încât liniștea este un element care îi atrage pe iubitorii de natură și liniște. Administrată de proprietarii ei, familia Dana și Vlad Suceava, pensiunea nu este totuși considerată de către aceștia o afacere, ci mai degrabă un hobby, după cum mărturisea Dana Suceava.

„Pentru noi nu este o afacere, mai degrabă un mod de a îmbina utilul cu plăcutul. Pe lângă faptul că îmi plac foarte mult copii, doar lucrez în învățământ, îmi place mult grădinăritul. După ce am obținut terenul, am hotărât să facem ceva în mijlocul naturii, să facă parte integrantă din aceasta, dar să nu fie ceva opulent, să ne placă în primul rând nouă. În perioada verii este destul de aglomerat, în special de familii cu copii, probabil pentru liniște. Spațiul este închis, copiii au loc de joacă, iar adulții pot pescui. Pe cei pricepuți la această îndeletnicire i-am văzut prinzând păstrăvi de 20-30 de centimetri. Putem în schimb oferi noi jucării, foarte mulți copii pleacă lăsându-le aici”, ne spune gazda pensiunii.

Clienții ocolesc locul doar în timpul Festivalului

Cei doi soți Suceava locuiesc în satul Brădețelu din vecinătate și au locuri de muncă, Dana în învățământ, iar Vlad la o firmă, în prelucrarea lemnului. Cu 12 locuri în cele cinci camere, cu paturi duble sau trei paturi, baie în fiecare, o bucătărie cu toate dotările, un living spațios, WiFi gratuit și TV cablu, o curățenie impecabilă, parcare privată, o terasă pe malul pârâului și loc de joacă pentru copii, Casa Andreea este vizitată îndeosebi de familii, deseori venite de la sute de kilometri. Unora le-a fost recomandată, alții au revenit. Singurul eveniment de amploare în zonă este Festivalul Văii Gurghiului, dar acesta are loc o dată pe an, trei zile. Sunt zilele în care turismul își schimbă „profilul”. În rest…

„Vin clienți din multe zone, unii chiar din depărtare. Avem de exemplu familie care vine din Maramureș, tot o zonă montană, dar ne-au vizitat deja de mai multe ori, chiar străbătând două județe. Singurele zile în care nu sunt interesați sunt cele ale festivalului. Cei interesați întreabă dacă este ceva în zonă, dacă este liniște. Copiii care vin cu jucării le abandonează foarte repede se bălăcesc, construiesc din orice, noroi, nisip, pietre. Iarna sunt într-adevăr mai puțini clienți. Nu avem locuri amenajate pentru sporturi de iarnă, dar în cea care a trecut și natura a ținut cu noi, a fost o iarnă ca în povești. Apa a fost mai mare, a înghețat și vreo lună a fost ca un patinoar. Cel mai important lucru este ca toată lumea să fie mulțumită. Dacă noi suntem mulțumiți de ce am realizat, facem în așa fel ca și clienții să fie mulțumiți”, mărturisește Dana Suceava.

Părăsind Casa Andreea, îți este greu ce să apreciezi mai mult, ospitalitatea gazdelor, sau condițiile oferite.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Consultanță pentru Start Up Nation 2024: finanțare nerambursabilă de 200.000 de lei!

Distribuie În data de 16 martie 2024, a fost anunțată perioada de lansare a celei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.